Ponta: USL va decide până în februarie dacă demisionează sau nu din Parlament

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a fost informat de Crin Antonescu că o parte a parlamentarilor PNL şi-au scris demisiile, însă acestea nu au fost depuse la Parlament pentru că nu există o decizie în acest sens.

477 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va decide până în februarie dacă demisionează sau nu din Parlament

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că preşedintele PNL l-a informat de decizia luată de liberali de a menţine propunerea ca opoziţia să demisioneze din Parlament.

"Deocamdată acele demisii ale unor parlamentari PNL sunt depuse la Crin Antonescu, nu la Parlament. În cadrul USL nu există o decizie cu privire la demisia în bloc a opoziţiei, am stabilit că vom mai discuta pe acest subiect, pentru a avea o decizie clară până pe 1 februarie, când începe sesiunea legislativă", a declarat preşedintele PSD.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

"Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne", a spus Antonescu.

El a precizat că aceasta nu este o decizie luată, având în vedere că PNL face parte dintr-o coaliţie politică.

"Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca a găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că vor avea loc discuţii în perioada următoare cu reprezentanţii societăţii civile care sunt implicaţi în găsirea soluţii şi se va încerca să se consulte opinia publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici