Ponta vrea o nouă discuţie cu Băsescu privind reprezentarea la reuniunea CE, relaţia rămâne glacială

Premierul Victor Ponta a declarat că va încerca să discute cu preşedintele Traian Băsescu despre nivelul nivelul de reprezentare a României la următoarea reuniune CE, din noiembrie, problemă pe care o consideră una foarte delicată, şi arată că relaţia sa cu şeful statului este în continuare glacială

490 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea o nouă discuţie cu Băsescu privind reprezentarea la reuniunea CE, relaţia rămâne glacială

Ponta vrea o nouă discuţie cu Băsescu privind reprezentarea la reuniunea CE, relaţia rămâne glacială (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

El a amintit, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că la Consiliul European de la sfârşitul lunii noiembrie va fi negociată alocarea pe care România o va primi în următorul exerciţiu financiar

Întrebat cine negociază, premierul a răspuns că aici este o problemă foarte delicată.

"Asta pentru că a negociat şi negociază Guvernul, însă este posibil să se ducă preşedintele să vorbească şi atunci o să fie... Aşa se face în toate ţările Uniunii Europene, toată negocierea se face la nivel de guvern. Din cauza conflictului constituţional între preşedinte şi guvern, Curtea Constituţională a decis că e preşedintele şi atunci sigur că eu voi încerca cu preşedintele Băsescu să găsim o soluţie ca România să fie reprezentată corect", a spus Ponta.

Premierul a amintit că, la momentul învestirii sale la conducerea Guvernului, preşedintele i-a transmis, într-o discuţie personală, că doreşte să participe în continuare la reuniunile Consiliului European, dar că el i-a explicat că acest lucru depinde de obiectul reuniunii.

El a arătat că nu a avut încă o discuţie cu şeful statului pe tema viitorului exerciţiu bugetar UE, deoarece preşedintele nu are nici în "fişa postului" şi nici un aparat tehnic care să discute pe această temă, şi că ultima discuţie cu preşedintele a avut-o la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, între el şi Băsescu menţinându-se o relaţie glacială.

Întrebat dacă faptul că preşedintele Traian Băsescu nu mai iese atât de des în spaţiul public este un lucru bun sau rău pentru el, Ponta a afirmat că acesta este un lucru bun şi că dacă preşedintele s-ar fi comportat la fel şi în luna iulie în mod sigur nu ar mai fi existat o suspendare.

"Din păcate, însă, sunt decizii, domnia sa ne-a retrimis legi sau...eu prefer să văd un preşedinte care îşi înţelege rolul în societate, nu de vătaf şi şef al Guvernului, al Parlamentului şi al justiţiei. Nu ştiu cât îl va ţine pe domnul Băsescu această atitudine constructivă", a adăugat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici