Ponta: Vreau să continuăm în USL. Iohannis poate fi la Interne, sau vicepremier şi la Finanţe

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.

875 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vreau să continuăm în USL. Iohannis poate fi la Interne, sau vicepremier şi la Finanţe

Ponta: Vreau să continuăm în USL. Iohannis poate fi la Interne, sau vicepremier şi la Finanţe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că va merge la întrevederea cu Crin Antonescu şi PNL cu intenţia de a păstra USL.

"Vreau să-mi exprim satisfacţia pentru faptul că am văzut că aseară majoritatea liderilor PNL sunt pentru păstrarea USL şi cred că e cea mai înţeleaptă decizie pentru că am pornit împreună şi trebuie să continuăm împreună", a spus Ponta.

"Vreau să continuăm împreună", a spus Ponta, care a arătat că a continua împreună însemnă inclusiv renunţarea din partea sa la cea de-a patra funcţie de vicepremier.

"Eu cred că apelurile oamenilor înţelepţi şi am văzut o propunere de adevărat prim-minsitru, a domnului Tăriceanu, să continuăm ca în 2012, să rămânem cu trei viceprim-miniştri, să primim azi propunerilor colegilor liberali pentru Finanţe, pentru Interne - cred că e soluţia prin care toată lumea are de câştigat", a spus Ponta.

Întrebat pe ce funcţie va intra Iohannis în Guvern, Ponta a precizat: "Ca ministru de Interne sau ca viceprim-ministru, ministru Finanţelor, cum s-a votat în 2012".

El a arătat că, în condiţiile în care PNL nu a fost de acord cu schimbări în Guvern, atunci nu se va mai merge în Parlament cu restructurarea.

"Decizia mea ca premier e clară: nu există un acord al tuturor celor patru partide, nu mergem în Parlament. În Parlament la restructurare mergem cu acordul tuturor celor patru partide", a spus Ponta.

El a arătat că ţine de decizia liberalilor dacă Iohannis va fi ministru de Interne sau va fi vicepremier şi ministru de Finanţe. "Pe oricare din funcţiile PNL îl propune pe Iohannis, eu azi îl propun preşedintelui pe domnul Iohannis", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici