Pop, avizat pozitiv în comisii, vrea un buget mai mare pentru activităţile de mediere

Senatorul PSD Liviu Pop, avizat pozitiv luni în comisiile reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse, i-a invitat pe parlamentari să voteze bugetul pentru Dialog Social, precizând că va propune un amendament pentru mărirea bugetului pentru mediere.

203 afișări
Imaginea articolului Pop, avizat pozitiv în comisii, vrea un buget mai mare pentru activităţile de mediere

Liviu Pop (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Liviu Pop primit, luni, aviz pozitiv pentru portofoliul Dialogului Social din partea comisiilor reunite de Muncă şi pentru Egalitatea de Şanse, cu 21 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă" din partea liberalilor.

Cristina Pocora, vicepreşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, a explicat că liberalii au votat împotrivă, deoarece Liviu Pop are "un mandat pur politic".

"Vă invit să votaţi bugetul Ministerului Dialogului Social", le-a cerut Liviu Pop parlamentarilor, subliniind că va introduce un amendament pentru a fi mărit bugetul alocat medierii.

Totodată, el a promis că va face funcţional, în cel mult trei luni, Consiliul Economic şi Social.

Audierile au fost marcate de o dispută între Cristina Pocora şi senatorul PSD Laurenţiu Florian Coca.

"Văd că veniţi cu citate. La dumneavoastră, doamna Pocora, s-a terminat cerneala când să vă numească (...) Să lăsaţi colegii domnului ministru de la Senat, pentru că dânşii ştiu mult mai mult despre activitatea dânsului", a spus Coca, nemulţumit de întrebările Cristinei Pocora şi ale Claudiei Boghicevici.

"Să vă fie ruşine stimate coleg că aveţi o asemenea abordare faţă de colegi. Asta arată abordarea PSD, văd că n-aţi scăpat de vechile metehne. Să vă fie ruşine", a replica Pocora, care l-a făcut "nesimţit" pe Laurenţiu Florian Coca.

"Auziţi, oare cine vorbeşte urât acum? (...) Vedeţi că jigniţi de data asta", i-a reproşat senatorul PSD.

"V-am catalogat comportamentul dvs (...) Stimate coleg, aţi venit aici la audierea unui ministru, nu să faceţi aprecieri despre întrebările noastre. Nu e calitatea dvs să apreciaţi prestaţia noastră în această comisie", i-a reproşat Pocora.

"V-aţi enervat rău de tot şi nu ştiu de ce. Din cauza cernelii?", a spus Coca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici