PPDD susţine, la modificarea Constituţiei, limitarea la două mandate a funcţiilor alese

Liderul senatorilor PPDD, Harambie Vochiţoiu, a declarat, luni, că parlamentarii acestui partid vor susţine, la modificarea Constituţiei, limitarea la două mandate a funcţiilor alese.

237 afișări
Imaginea articolului PPDD susţine, la modificarea Constituţiei, limitarea la două mandate a funcţiilor alese

PPDD susţine, la modificarea Constituţiei, limitarea la două mandate a funcţiilor alese (Imagine: Shutterstock)

Senatorul, care este membru al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a spus că va susţine, printre altele, reducerea de la 100.000 la 50.000 a numărului minim de cetăţeni care trebuie să semneze o iniţiativă cetăţenească.

"Pornind de la faptul că 50-60 la sută dintre români refuză să mai participe electoral la această democraţie participativă, noi credem că trebuie să mai relaxăm iniţiativa legislativă a cetăţenilor", a spus el.

Acesta a susţinut că o astfel de măsură este necesară şi în condiţiile în care în Parlament au ajuns senatori şi deputaţi care au câştigat în alegeri doar câteva mii de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici