Preda: Mesajul lui Traian Ungureanu este expresia dispreţului faţă de membrii simpli ai PDL. Se va ivi o oportunitate

Cristian Preda spune că vede în mesajul transmis de Traian Ungureanu "expresia dispreţului faţă de membrii simpli ai PDL", el apreciind totodată că actuala conducere a partidului e o frână pentru politica democratică,iar militanţii merită o soartă mai bună şi speră că se va ivi curând o oportunitate.

237 afișări
Imaginea articolului Preda: Mesajul lui Traian Ungureanu este expresia dispreţului faţă de membrii simpli ai PDL. Se va ivi o oportunitate

Preda: Mesajul lui Traian Ungureanu este expresia dispreţului faţă de membrii simpli ai PDL. Se va ivi o oportunitate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La aniversarea a 20 de ani de la crearea PDL, nu am primit o invitaţie de a participa la ceremonii, ci solicitarea de a pleca din partid. Cine nu râde la glumiţele spuse de TRU trebuie să iasă din scenă. Văd în mesajul care mi-a fost transmis azi expresia dispreţului faţă de membrii simpli ai PDL", scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blogul său.

În opinia sa, conducerea partidului e ruptă de teritoriu, ea vorbeşte doar pentru "iniţiaţii" din BPN.

"Blaga & co. au divizat partidul. Conducerea e alcătuită, în proporţie de 95%, din politicieni care au pierdut alegerile locale, legislative sau şi pe unele, şi pe celelalte. Pentru a acoperi eşecul, membrii BPN au început să-l atace pe Traian Băsescu, într-un moment în care preşedintele ar fi avut nevoie de ajutor, în confruntarea cu o majoritate parlamentară de 70%. Actualul BPN e, de aceea, o frână pentru politica democratică. Militanţii şi simpatizanţii PDL merită o soartă mai bună. O oportunitate se va ivi, sper, foarte curând", mai scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le-a cerut colegilor săi de partid Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL, "dacă le este lehamite" de partid.

"Dacă le este lehamite, să plece!", a declarat Traian Ungureanu, duminică, pentru MEDIAFAX, referindu-se la Teodor Baconschi şi Cristian Preda.

El s-a arătat nemulţumit de declaraţiile şi criticile acestora la adresa PDL.

"Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea aşteaptă totuşi o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuţia despre destinaţia boscheţilor din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbeşte de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu loveşti, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaş roşu! Atenţie la penibil!", a mai spus Traian Ungureanu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o reacţie de alternativă la un "PDL care este leşinat", iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura Mişcării.

"Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a fost întrebat dacă s-ar putea implica într-un astfel de partid.

"Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară", a răspuns europarlamentarul PDL.

Teodor Baconschi a declarat, recent, că PDL "nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbră, nu are prezidenţiabil, nu are valori de dreapta asumate şi este un partid în derută".

Fundaţia "Mişcarea Populară" a anunţat, sâmbătă, începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici