Preda: Ponta a cerut blocarea intrării în Schengen; Ponta: Preda practică arta minciunii

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că preşedintele PSD a cerut, miercuri, la o reuniune a grupului socialist din PE, ca accesul României în Schengen să fie blocat, fapt negat de Victor Ponta, care afirmă că fostul consilier de la Cotroceni a învăţat de la Traian Băsescu "arta minciunii".

35 afișări
Imaginea articolului Preda: Ponta a cerut blocarea intrării în Schengen; Ponta: Preda practică arta minciunii

Preda: Ponta a cerut blocarea intrării în Schengen; Ponta: Preda practică arta minciunii (Imagine: Mediafax Foto)

"Victor Ponta a fost miercuri la Strasbourg. Fruntaşul pesedist a participat la o reuniune a grupului socialist din PE, în cadrul căreia a cerut ca accesul României în Schengen să fie blocat. Trebuie ştiut că în acest moment nu există impedimente tehnice pentru ca România să acceadă în Schengen. Totul a devenit politic. Intervenţia dlui Ponta în faţa amicilor săi socialişti trebuie şi ea judecată din această perspectivă", scrie Preda, pe blog.

El afirmă că printre posibilele motivaţii ale lui Ponta se numără neputinţa PSD de a dărâma Guvernul sau faptul că social-democraţii nu realizează că un eşec în privinţa dosarului Schengen e o povară pentru cetăţeni.

"În schimb, faptul că liderul socialiştilor europeni îl felicită pentru acest gest şi declară că speră ca Ponta să fie în viitor premier vădeşte cât de rău poate face în continuare socialismul românilor", susţine Cristian Preda.

În replică, Victor Ponta a remis un comunicat în care afirmă că Europarlamentarul Cristian Preda "a învăţat arta minciunii de la Traian Băsescu şi o practică fără pic de ruşine".

Ponta precizează că la întâlnirea pe care a avut-o cu liderii Partidului Socialist European şi cu europarlamentarii socialişti a susţinut fără rezerve eforturile României de a adera la Spaţiul Schengen, în primăvara anului 2011.

"PSD a făcut toate diligenţele pe lângă socialiştii europeni pentru ca România să fie sprijinită în efortul său de a atinge cât mai rapid obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen", susţine Ponta.

"Este ridicol că un om care se doreşte candidat la Primăria Capitalei a încurajat promovarea unor informaţii neadevărate privind declaraţiile mele, de la reuniunea care a avut loc la Strasbourg. Domnul Cristian Preda a învăţat arta minciunii de la Traian Băsescu şi o practică fără pic de ruşine", susţine Ponta.

El adaugă că principalul mesaj pe care l-a transmis la Strasbourg a făcut referire la determinarea PSD de a apăra principiile statului de drept în România, în faţa abuzurilor actualei puteri. "Aceste abuzuri încep să fie observate cu tot mai multă atenţie în plan european", se mai arată în comunicatul lui Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus socialiştilor europeni, miercuri seară, la Strasbourg, că aşteaptă de la aceştia semnale mai "ridicate" privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti pe aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Ponta a fost invitat să vorbească în plenul grupului socialist-democrat din Parlamentul European, el afirmând că, din păcate, "România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi nici pentru ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)".

Preşedintele PSD le-a spus europarlamentarilor din grupul socialiştilor şi democraţilor că aşteaptă de la ei obiectivitate, dar şi semnale "ridicate" privind "lipsa de performanţă a guvernului României" pe problema Schengen şi MCV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici