Preda: Ponta vrea să-l folosească din nou pe Schulz în jocul politic intern, ca şi Geoană şi Năstase

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liderul PSD Victor Ponta vrea să-l folosească din nou pe Martin Schulz, ajuns preşedinte al Parlamentului European, în jocul politic intern, aşa cum au făcut predecesorii săi, Geoană şi Năstase.

320 afișări
Imaginea articolului Preda: Ponta vrea să-l folosească din nou pe Schulz în jocul politic intern, ca şi Geoană şi Năstase

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Preda a spus că el nu l-a votat pe Martin Schulz pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului European întrucât acesta a avut "atâta fler politic" încât, în 2007, s-a implicat în campania de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"Schulz a fost folosit de Geoană, de Năstase în bătălia politică internă. Ponta vrea să-l folosească din nou pe Schulz, ajuns preşedinte al Parlamentului European", a spus Preda.

El a precizat că, în condiţiile în care Schultz a promis că nu va juca un rol partizan în calitate de preşedinte al Parlamentului European, europarlamentarii PDL vor spune clar în PE dacă acesta va face un joc partizan în sprijinul socialiştilor care sunt minoritari în diverse ţări.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că grupurile S&D şi ALDE din Parlamentul European vor propune discutarea situaţiei politice din România şi o Rezoluţie a PE, care însă să nu recomande sancţiuni.

Eurodeputatul a afirmat că parlamentarii socialişti şi liberali din Parlamentul European au început deja procedurile pentru ca PE să ia în discuţie situaţia politică din România.

Europarlamentarii PSD şi PNL au acuzat actuala putere de la Bucureşti de încălcarea normelor democratice, argumentând cu repetatele angajări ale răspunderii Guvernului, amânarea alegerilor locale şi comasarea cu cele parlamentare.

Parlamentul European va discuta propunerea ALDE la sfârşitul acestei luni, urmând să organizeze eventuale audieri şi dezbateri la care să fie invitaţi nu doar politicieni, ci şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Plumb a precizat că PSD nu îşi doreşte ca o eventuală Rezoluţie a PE în cazul României să propună şi sancţiuni.

Ea a invocat prevederile articolului 7 din Tratatul constituţional, care precizează că abaterile de la standardele democratice într-un stat membru pot duce nu doar la tăieri de fonduri europene sau declanşarea procedurilor de infrigement, ci şi la suspendarea dreptului de vot în Consiliul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici