Preda: Sfidarea Curţii Constituţionale e un act grav. Niciun premier nu a îndrăznit să fie împotriva supremaţiei legii

Europarlamentatul PDL Cristian Preda atrage atenţia că sfidarea Curţii Constituţionale este un act grav, el menţionând că "niciunul dintre premierii care l-au precedat pe Victor Ponta nu a îndrăznit să meargă împotriva supremaţiei legii".

850 afișări
Imaginea articolului Preda: Sfidarea Curţii Constituţionale e un act grav. Niciun premier nu a îndrăznit să fie împotriva supremaţiei legii

Preda: Sfidarea Curţii Constituţionale e un act grav. Niciun premier nu a îndrăznit să fie împotriva supremaţiei legii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preda scrie, pe blogul său, că decizia CC referitoare la reprezentarea României în Consiliul European este "un refuz clar al parlamentarizării regimului".

"Constituţia e eclectică, iar Ponta - la fel ca şi Adrian Năstase în 2003 sau Călin Popescu Tăriceanu în 2007 - încearcă să îi forţeze limitele", adaugă democrat-liberalul.

El menţionează că premierul a anunţat că nu respectă decizia CC şi că va pleca la Bruxelles.

"Mai mult, Ponta sugerează că USL va declanşa suspendarea. Sfidarea Curţii e un act grav. Niciunul dintre premierii care l-au precedat pe Victor Ponta nu a îndrăznit să meargă împotriva supremaţiei legii", mai scrie Cristian Preda.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că "preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele".

"Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal", a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

"Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici