Predoiu anunţă măsuri împotriva traficului şi consumului de droguri în şcoli

Începutul noului an şcolar marchează şi lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri în şcoli, precum şi pentru combaterea actelor de violenţă, transmite ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

831 afișări
Imaginea articolului Predoiu anunţă măsuri împotriva traficului şi consumului de droguri în şcoli

„Siguranţa dumneavoastră în şcoală este o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne. Am instructat forţele noastre de aplicare a legii, poliţişti şi jandarmi, alte agenţii, cu sarcini precise şi extinse în ceea ce priveşte securitatea în şcoli şi în jurul lor. Suntem şi vom rămâne prezenţi atât pe străzi, cât şi în incinta şcolilor, pentru a proteja drepturile şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice, cu o intensitate crescută la orele de început şi de final ale cursurilor, garantând, astfel, că fiecare zi de şcoală începe şi se încheie într-un mediu sigur”, transmite Cătălin Predoiu.

El afirmă că angajaţii MAI îşi vor adapta acţiunile de prevenire a încălcării legii şi de apărare a siguranţei pe tot parcursul anului şcolar, „protejarea copiilor şi a profesorilor fiind, cum spuneam, un obiectiv principal”.

„Începutul noului an şcolar marchează şi lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri în şcoli, precum şi pentru combaterea actelor de violenţă comise de unii elevi împotriva altor elevi sau a cadrelor didactice. Am iniţiat acest program în colaborare strânsă cu mai multe ministere, deoarece succesul său depinde de acţiunea coordonată a mai multor instituţii, de la educaţie la sănătate, siguranţă publică şi protecţie socială”, adaugă ministrul de Interne.

Predoiu menţionează că pompierii au inspectat amănunţit şcolile, pentru e semnala riscurile legate de incendii şi a proteja elevii şi profesorii şi din această perspectivă.

„Angajamentul nostru faţă de siguranţa voastră este serios, puternic şi va fi permanent. Suntem aici pentru a vă sprijini în fiecare zi de şcoală şi pentru a vă oferi un mediu adecvat în care să învăţaţi şi să vă dezvoltaţi în siguranţă. Educaţia voastră în spiritul respectului faţă de propriile drepturi, dar şi faţă de drepturile celorlalţi şi faţă de lege, este un fundament solid pentru o conştiinţă elevată, o viaţă împlinită şi o societate civilizată şi prosperă, în libertate, siguranţă şi integritate”, îşi încheie Predoiu mesajul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici