Predoiu: Declaraţiile lui Ponta privind cazul lui Năstase arată incapacitate de adaptare la o ţară UE

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, că afirmaţiile lui Victor Ponta în privinţa condamnării lui Adrian Năstase demonstrează "incapacitatea" acestuia de adaptare la o ţară stat-membru al UE şi denotă o mentalitate potrivit căreia politicul este deasupra justiţiei.

141 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Declaraţiile lui Ponta privind cazul lui Năstase arată incapacitate de adaptare la o ţară UE

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Predoiu a spus, la o conferinţă de presă, că în ţările UE justiţia se pronunţă pe bază de probe şi nu de poziţii politice sau de poziţii în stradă şi că justiţia în ţările UE este independentă, iar "justiţia română păşeşte pe acest drum".

"Declaraţiile lui Victor Ponta pe marginea cazului lui Adrian Năstase demonstrează incapacitatea de adaptare la o ţară cu statut de membru UE", a spus Predoiu, arătând că deciziile justiţiei trebuie acceptate chiar şi când nu convin.

"Mă alătur tuturor declaraţiilor care cer premierului să renunţe a politiza actul de justiţie prin declaraţii care tind să submineze încrederea în justiţie", a mai arătat Predoiu.

El a spus că trebuie dată încredere justiţiei prin măsuri concrete de sprijin şi prin conduită publică.

"Premierul Victor Ponta este la acest capitol repetent, pentru că nu este prima dată când face declaraţii menite a ştirbi prestigiul şi încrederea în justiţie. Nu este demnă de un înalt demnitar al statului român o astfel de conduită, indiferent câte presiuni ar avea din partea colegilor de partid. Declaraţiile premierului şi ale unor membri ai USL denotă o mentalitate potrivit căreia politicul este deasupra justiţiei, ori nimeni nu este, nici măcar premierul", a adăugat Predoiu.

El a mai spus că nu doreşte să comenteze cazurile particulare, nici măcar cazul Adrian Năstase.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

Înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul Zambaccian, premierul Victor Ponta declara că este o mare nedreptate ca Adrian Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de "sistemul lui Traian Băsescu", având în vedere toate lucrurile "bune şi importante" pe care fostul premier le-a făcut pentru ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici