Predoiu: Demisia lui Corlăţean nu rezolvă problemele. Dacă Ponta nu le soluţionează, să-şi dea şi el demisia

Demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean nu rezolvă problema suplimentării secţiilor de votare în străinătate, premierul Victor Ponta trebuind să soluţioneze rapid situaţia sau să demisioneze la rândul său, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele ACL Cătălin Predoiu.

706 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Demisia lui Corlăţean nu rezolvă problemele. Dacă Ponta nu le soluţionează, să-şi dea şi el demisia

Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

"Prin ceea ce s-a întâmplat este foarte clar că Victor Ponta pregăteşte furtul alegerilor. Demisia anunţată a lui Corlăţean nu va acoperi acest furt. Corlăţean trebuia demis până la această oră. Faptul că nu l-a demis îl pune pe premierul Ponta în complicitate cu el, şi cer demisia premierului, azi, acum. Să-şi dea demisia odată cu domnul Corlăţean. În plus, demisia lui Corlăţean nu rezolvă problema, vrem secţii suplimentare pentru românii care vor să-şi exercite dreptul la vot. Vrem ca aceşti români să poată spune clar ce vor, pentru preşedintele lor. Demisia lui Corlăţean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovadă clară a complotului între Ponta şi Corlăţean, iar orice explicaţie ar veni este de prisos", a declarat prim-vicepreşedintele ACL.

Victor Ponta trebuie "să-şi asume ministerul de Externe să rezolve problema, să mărească numărul secţiilor de votare, să dea hotărâre de Guvern, să facă ceea ce trebuie să facă un premier şi să dea drept constituţional românilor din diaspora să-şi exercite votul (...) Ori îşi dă demisia, ori rezolvă problema”, a susţinut Predoiu.

El a precizat că nu ştie dacă demisia lui Corlăţean va opri protestele din ţară şi din străinătate, deoarece ACL nu este implicată în aceste manifestaţii.

"Ştim sigur că ceea ce s-a întâmplat în diaspora a încălcat Constituţia şi până la această oră Corlăţean trebuia demis", a mai spus Predoiu.

"E praf în ochi, se încearcă deplasarea discuţiei către demisia domnului Corlăţean. Realitatea şi cea mai importantă problemă sunt lipsa secţii secţiilor suplimentare (...) este o manevră politică, dar va eşua. Românii sunt inteligenţi şi înţeleg ce li se pregăteşte", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Predoiu a fost întreabat dacă ACL are o estimare a numărului de secţii de votare care trebuie suplimentate în diaspora.

"În funcţie de cererile estimate pe care le-au transmis ambasadele', a replicat prim-vicepreşedintele PDL.

Ministrul Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici