Predoiu, întâlnire cu omologul albanez la Comisia ONU privind stupefiantele

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere bilaterală, la Viena, cu omologul său albanez, Taulant Balla, în cadrul segmentului la nivel înalt al Comisiei ONU privind Stupefiantele (CND).

79 afișări
Imaginea articolului Predoiu, întâlnire cu omologul albanez la Comisia ONU privind stupefiantele

Predoiu, întâlnire cu omologul albanez la Comisia ONU privind stupefiantele

„În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea consolidării relaţiilor dintre UE şi statele din Balcanii de Vest pentru a răspunde eficient provocărilor de securitate din regiune, inclusiv traficului de droguri şi migraţiei ilegale. A fost exprimat interesul comun pentru stabilirea celor mai bune modalităţi de cooperare în vederea detectării şi anihilării grupurilor criminale organizate care facilitează migraţia ilegală pe ruta Balcanilor de Vest şi est-mediteraneeană, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Predoiu a apreciat, potrivit sursei citate, implicarea guvernului albanez în lupta împotriva traficului de droguri şi, având în vedere caracterul transfrontalier al acestei infracţiuni, a convenit cu ministrul Balla asupra întăririi cooperării regionale, prin intensificarea schimbului de date şi informaţii operative.

„Am convenit cu ministrul albanez de Interne să extindem colaborarea dintre ministerele noastre pentru combaterea grupurilor de crimă organizată care operează în Albania şi România. Şefii Poliţiilor naţionale se vor întâlni pentru a organiza aspectele tehnice ale acestei colaborări. Combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi persoane, a migraţiei ilegale sunt priorităţi comune şi vom colabora prin schimb de informaţii, echipe mixte şi acţiuni poliţieneşti comune pentru combaterea acestui fenomen”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul întâlnirii.

De asemenea, Predoiu i-a transmis omologului său susţinerea României pentru parcursul european al statului partener şi disponibilitatea de sprijin pe palierul afacerilor interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici