Predoiu la IPJ Constanţa: Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cere, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist.

276 afișări
Imaginea articolului Predoiu la IPJ Constanţa: Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate

Sursa foto: MediafaxFoto

Vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a avut loc o şedinţă de lucru a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu şi a secretarului de stat, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, cu conducerea interimară a IPJ, comisar-şef de poliţie Mădălina Vlangăr şi şefii structurilor din cadrul Inspectoratului.

Agenda şedinţei a inclus analiza cazului Vama Veche, priorităţile operaţionale ale Inspectoratului în perioada următoare şi desfăşurarea proiectului pilot al reorganizării complete a IPJ Constanţa.

„Am luat şi anunţat luni o serie de decizii privind reorganizarea completă a IPJ Constanţa şi am iniţiat îndeplinirea acestora progresiv până la realizarea completă. Se cunosc priorităţile: trafic de persoane, droguri şi arme, migraţie ilegală, contrabandă, evaziune fiscală, siguranţa rutieră şi crima organizată. Aceste infracţiuni grave sunt toate legate de crimă organizată. Crima organizată a proliferat din cauza corupţiei şi a pasivităţii administraţiei, inclusiv a Poliţiei. Am dat instrucţiuni clare de a se derula cât mai intens operaţiuni de prevenţie şi combatere, de la circulaţia rutieră şi până la crima organizată. Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce un şofer de 19 ani i-a lovit cu maşina în 2 Mai. El s-a urcat la volan după ce consumase droguri. Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă a fost testat doar pentru consum de alcool.

Şeful IPJ Constanţa a demisionat.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a propus, după episodul Vama Veche, confiscarea maşinilor conduse de şoferi care au consumat alcool sau droguri şi a celor celor care transportă droguri. O altă propunere este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici