Predoiu: Nicuşor Dan şi-a deschis calea unui tandem cu Gabriela Firea

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a răspuns, luni seara, referitor la eşecul negocierilor cu Nicuşor Dan, că reprezentantul USB a fost cel care a refuzat coagularea voturilor de dreapta şi i-a deschis astfel calea lui Firea pentru primărie şi lui pentru postul de viceprimar.

3157 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nicuşor Dan şi-a deschis calea unui tandem cu Gabriela Firea

Predoiu: Nicuşor Dan şi-a deschis calea unui tandem cu Gabriela Firea

Cătălin Predoiu a precizat că nu a participat la discuţia cu Nicușor Dan, candidatul USB la Primărie, fiind vorba despre o întâlnire între staff-urile de campanie. Comentând anunţul lui Nicuşor Dan potrivit căruia PNL a refuzat realizarea unui sondaj de opinie comun, supravegheat de PNL şi USB, Predoiu a spus că, de fapt, Dan este cel care a respins "esenţa" ofertei politice pe care a lansat-o, aceea de desemnarea a unui candidat unic, în baza cercetării sociologice.

"Problema este că dl. Nicuşor Dan refuză însăşi esenţa propunerii politice pe care am făcut-o, anume dacă unul din noi e în fruntea sondajului, atunci celălalt îl sprijină pe cel din fruntea sondajului. A face sondaj... toată lumea face sondaje. Propunerea a fost respinsă pentru că esenţa e sprijinul pe care fiecare trebuie să-l dea. Acest lucru înseamnă din punctul meu de vedere, că e o respingere clară a unei oferte de a coagula voturile din dreapta, ceea ce înseamnă că, vrând-nevrând, dl. Nicuşor Dan deschide calea dnei Firea către primărie şi îşi deschide şi dânsului calea pentru un post de viceprimar. Absenţa din platou a celor doi e încă un element în plus care mie îmi arată un fel de înţelegere", a declarat Cătălin Predoiu în timpul unei dezbateri televizate.

El l-a acuzat pe Nicuşor Dan de neseriozitate.

"Problema este că eu văd o înţelegere cel puţin mutuală de a deschide calea unui tandem Nicuşor Dan-Firea. În aceste condiţii, ceea ce ne rămâne e să ne continuăm campania. Voi merge înainte şi cer bucureştenilor să dea un vot util", a mai spus Predoiu.

În discuţie a intervent şi candidatul PMP, Robert Turcescu, care l-a acuzat pe Predoiu de ipocrizie.

"Este o ipocrizie. E îngrozitor ce se întâmplă în momentul de faţă. Arată lipsă de respect faţă de electorat, arată că ne aflăm, de fapt, asistăm la un joc politicianist între toţi cei care propun acum, pe ultima sută de metri, unificarea dreptei. Cine e domnule Nicuşor Dan, reprezentant al dreptei româneşti??? Nu e reprezentantul dreptei româneşti. Dacă într-adevăr dreapta dorea să se unească se putea face o discuţie înainte de campania electorală", a spus Turcescu.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a susţinut şi el că nu PNL a fost cel care a refuzat o înţelegere, la discuţiile de luni, Nicuşor Dan fiind cel care a insistat ca Predoiu să se retragă din cursa electorală. "Minciuna că PNL a refuzat e de noaptea minţii! După vot se va vedea ordinea, Nicuşor Dan va rămâne prostit iar păpuşarii vor râde-n barbă bucuroşi că au mai folosit un fraier pentru a preda PSD-ului Bucureştiul. Refuzul a fost categoric, chiar în condiţiile în care ştia că este în urma lui Cătălin Predoiu în opţiuni. Cerea inflexibil, halucinant retragerea candidatului PNL. Nicuşor Dan este acum, singur, la oamenii care au vrut alt proiect, cei care nu vor unirea dreptei" a susţinut Cezar Preda, într-o declaraţie de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici