Predoiu trage un semnal de alarmă: Siguranţa internă şi ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice

  • „Siguranţa internă şi ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.
  • El afirmă că poliţiştii trebuie să fie dotaţi corespunzator şi dă exemplu atacul de joi din Cehia.
  • „Se vor menţine provocările pe zona teroristă”, adaugă el.
759 afișări
Imaginea articolului Predoiu trage un semnal de alarmă: Siguranţa internă şi ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice

„Perspectiva ne arată un context securitar extrem de complicat, provocator, cu provocări geopolitice în regiune, război în Ucraina cu tot ce poate deriva din această provocare sub imperiul siguranţei cetăţenilor, de la trafic de arme până la trafic de muniţie, trafic de persoane, contrabandă şi aşa mai departe. Avem presiuni migraţioniste în curs, criminalitate transnaţională, dezastre, schimbări climatice. Tot acest context impune o concluzie de bun simţ. Şi anume faptul că, siguranţa internă şi ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice”, spune Cătălin Predoiu.

El afirmă că toţi cei care au ca responsabilitate să asigure această siguranţă internă şi ordine publică trebuie să fie dotaţi corespunzător.

„Cu legi moderne, bune, revăzute, cu finanţare corespunzătoare, cu un statut pe măsură care să le recunoască importanţa muncii şi riscurile pe care şi le asumă şi cu dotări logistice. Adică mijloace tehnice, tehnologice moderne, care să răspundă provocărilor unei societăţi din ce în ce mai complexe şi mai provocatoare, sub aspect securitar. Nu numai în România, ci în toată lumea. Vedem ce s-a întâmplat în aceste zile, ieri, alaltăieri, în Cehia. Ce tragedie! Ce provocare la adresa siguranţei interne! Vedem ce s-a întâmplat în Serbia acum câteva luni de zile şi în alte state. Se vor menţine provocările pe zona teroristă. Trag un semnal de alarmă către întreaga societate. În anii care vin vom avea nevoie de poliţie foarte puternică şi modernă, de poliţie de frontieră bine dotată, care să protejeze frontiera. Bineînţeles, de forţe care să intervină în situaţii de urgenţă şi de dezastre, dotate cu tot ce le trebuie. Nu mai spun de Jandarmerie”, adaugă ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a participat, sâmbătă, la un eveniment de prezentare a tehnicii achiziţionate în cadrul proiectelor Helipol şi Sistem mixt mobil de supraveghere a traficului rutier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici