Predoiu: Unificarea dreptei să se facă în cel mai bun moment. Ar fi o greşeală să oprim PDL din drum

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri după-amiază, la Iaşi, că "trenul PDL nu poate fi oprit în prima haltă ca să discuţi de fuziune", pentru că pierzi timp în reconstrucţia partidului, adăugând că unificarea dreptei se poate discuta doar după ce PDL va creşte.

193 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Unificarea dreptei să se facă în cel mai bun moment. Ar fi o greşeală să oprim PDL din drum

Predoiu: Unificarea dreptei să se facă în cel mai bun moment. Ar fi o greşeală să oprim PDL din drum (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a afirmat, în cadrul dezbaterii de la Iaşi, cu participarea celor trei candidaţi înscrişi în cursa internă pentru alegerile prezidenţiale, că în urmă cu câteva luni, PDL era cotat la 14 la sută, iar acum a ajuns la 19 la sută, cu perspective de a creşte spre 25 la sută în preajma alegerilor europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Unii cer să ne oprim acum din drum ca să facem fuziuni. Toate se fac la timpul lor. Trebuie să creştem, alţi colegi să crească, şi unificarea să se facă în cel mai bun moment. Ar fi o greşeală să oprim PDL din drum", a declarat Predoiu în faţa celor 200 de democrat-liberali, prezenţi la reuniune.

El a adăugat "că 19 la sută ale PDL plus trei la sută cât au alţii nu fac neapărat 22 la sută, ci pot să facă şi 16".

"Am crescut în ultimele luni pentru că am făcut opoziţie la USL. Dacă oprim acum ce am făcut în cinci luni şi facem fuziune nu se va mai ocupa nimeni de construcţia PDL. Se va vorbi doar de cine vine şef. Trenul PDL are o anumită viteză. Nu-l opreşti în prima haltă ca să ataşezi ceva. Eventual opreşti într-o staţie mare, când poţi ataşa alte vagoane sau chiar o locomotivă", a spus Cătălin Predoiu.

Un membru PDL din sală a replicat că dacă trenului PDL i se ataşează în spate o locomotivă, în cazul unei viteze mari, trenul respectiv deraiează.

"Deocamdată, vedem că ceea ce vrem să ataşăm e un vagon de trei la sută. Când va fi locomotivă ne va lua şi din mers", a spus Cătălin Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă a afirmat că unificarea dreptei treabuie realizată în primăvară, în jurul partidului cel mai mare.

El a adăugat că prima dată trebuie unificat partidul, apoi unificată şi dreapta, referindu-se la unele fricţiuni existente în cadrul PDL.

Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Crețu au participat, vineri după-amiază, la Iaşi, la prezentarea candidaturilor pentru prezidenţialele din 2014, la întrunirea desfăşurată la sediul Direcţiei Agricole din Iaşi participând aproximativ 200 de membri PDL din judeţ.

La dezbaterea de la Iaşi, care a durat aproape două ore, a fost prezent şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, între orele 9.00-17.00, în 41 de secţii de votare din cele şase judeţe ale regiunii, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici