Prefecţii judeţelor Hunedoara, Alba şi Sălaj spun că nu vor candida la alegerile locale

Prefectul judeţului Hunedoara, Ştefan Dezmeri, cel din Alba, Ştefan Bardan, şi cel al judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, afirmă că nu vor candida la alegerile locale din luna iunie a acestui an. El a afirmat că deja s-a început organizarea alegerilor locale din iunie.

359 afișări
Imaginea articolului Prefecţii judeţelor Hunedoara, Alba şi Sălaj spun că nu vor candida la alegerile locale

Prefecţii judeţelor Hunedoara, Alba şi Sălaj spun că nu vor candida la alegerile locale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu voi candida, voi organiza alegerile locale", a declarat, miercuri, prefectul de Hunedoara, Ştefan Dezmeri.

"Absolvenţii de studii juridice se pot înscrie deja astăzi (miercuri - n.r.) pe listele de persoane propuse pentru preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale de circumscripţie locale la alegerile pentru autorităţile publice locale - iunie 2012", a declarat prefectul de Hunedoara.

Potrivit acestuia, în judeţul Hunedoara este nevoie de aproximativ 140 de jurişti apolitici dintre care, prin tragere la sorţi, se vor desemna preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare.

Înscrierile au loc până în 4 aprilie, la ora 14.00, iar la înscriere juriştii trebuie să prezinte actul de identitate şi dovada absolvirii studiilor juridice.

La rândul său, prefectul de Alba, Ştefan Bardan, fost parlamentar PDL în perioada 2004-2008, a declarat, miercuri, că nu intenţionează să candideze la alegerile locale din acest an.

Bardan a spus, referitor la pregătirea alegerilor locale, că autorităţile din Alba au luat toate măsurile necesare şi sunt în grafic cu pregătirea scrutinului din luna iunie.

Şi prefectul judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, a declarat că în mod sigur nu va candida la alegerile locale.

"Nu, în mod sigur, nu voi candida la alegerile locale. Nu se pune această problemă. Voi rămâne în funcţia de prefect până la numirea unui nou Guvern", a declarat prefectul Sălajului, Alexandru Vegh.

Prefectul Alexandru Vegh a declarat că până joi îi va comunica ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, care este decizia sa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut, luni, prefecţilor să anunţe până joi dacă vor să candideze la alegerile locale şi a discutat cu aceştia despre organizarea alegerilor.

Guvernul a decis ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici