Premierul avertizează diplomaţii: Prezenţa lor în străinătate se justifică dacă au performanţe economice

Premierul Emil Boc a avertizat ambasadorii români că prezenţa lor la misiunile din străinătate este justificată şi de capacitatea lor de a găsi soluţii pentru încheierea unor parteneriate între investitorii români şi străini, el solicitându-le mai multă creativitate în promovarea exporturilor.

168 afișări
Imaginea articolului Premierul avertizează diplomaţii: Prezenţa lor în străinătate se justifică dacă au performanţe economice

Premierul avertizează diplomaţii: Prezenţa lor în străinătate se justifică dacă au performanţe economice (Imagine: Danie Mihailescu/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut aceste declaraţii la reuniunea anuală a diplomaţiei române. El a ţinut să sublinieze faptul că pentru România este foarte important să-şi dezvolte relaţiile economice cu statele partenere tradiţionale, dar şi cu alte ţări, iar un rol important în acest sens îl are diplomaţia română.

Primul-ministru şi-a exprimat speranţa că va fi demarat în cele din urmă proiectul de înfiinţare la New York, Beijing, Moscova, Bruxelles, precum şi în capitalele altor ţări ale lumii, a unor centre de promovare a afacerilor care să funcţioneze sub egida birourilor economice ale ambasadelor României.

"Consider că diplomaţia poate şi are datoria de a fi profund implicată pe linia sa de acţiune externă în eforturile vizând consolidarea ieşirii din criză şi de relansare economică. Am în vedere atât acţiunea în contextul agendei europene, extrem de dinamice, cât şi acţiunea necesară în exercitarea diplomaţiei economice", a spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici