Premierul chinez: Vaporul cooperării chino-române taie valurile şi merge înainte

Premierul chinez, Li Keqiang, a comparat, miercuri, în Parlament, cooperarea româno-chineză cu un vapor, care beneficiază de vânt potrivit şi va putea merge înainte.

150 afișări
Imaginea articolului Premierul chinez: Vaporul cooperării chino-române taie valurile şi merge înainte

Premierul chinez: Vaporul cooperării chino-române taie valurile şi merge înainte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca să mergem mai departe avem nevoie de un vapor mare. Avem nevoie şi de vânt potrivit", a spus premierul chinez.

El a precizat că România şi China au în prezent un vapor şi beneficiază şi de "vântul potrivit". "Vaporul cooperării chino-române va tăia valurile şi va merge înainte", a mai spus Li Keqiang.

Afirmaţia premierului chinez prin care acesta a asemănat relaţiile dintre cele două ţări cu un vapor a generat zâmbete şi chicoteli din partea unor parlamentari.

După eveniment, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat că discursul premierului chinez a fost "adecvat momentului", iar comentând chicotelile unor parlamentari, a afirmat că "oamenii sunt de foarte multe feluri".

"Oamenii sunt de foarte multe feluri şi nu ai cum să îi aliniezi pe toţi să aibă acelaşi gen de reacţie. Deci eu pur şi simplu nu le-aş lua în considerare. Este mult mai important ceea ce sper că rămâne în urma acestei vizite de cât poate comportamentul nu întotdeauna potrivit al unora dintre ei", a precizat Andronescu.

La rândul său, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Niculae Onţanu, prezent la eveniment, a spus că a fost un lucru de "absolută normalitate şi de respect" aşezarea oficialului chinez între preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Onţanu a fost întrebat cum comentează protocolul prin care oficialul chinez a fost aşezat la prezidiul Parlamentului, între preşedintele Camerei şi cel al Senatului.

"Să nu uităm că vorbim de primul ministru al uneia dintre cele mai mari puteri economice şi politice din lume. Să nu uităm că el a venit ca un prieten adevărat al poporului român şi poporul român i-a acordat şi cinstea necesară. Deci mi separe un lucru de absolută normalitate şi de respect faţă de un apropiat al României, faţă de un apropiat al poporului român", a spus Onţanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici