Premierul Cîţu anunţă că un milion de doze de vaccin anti-COVID vor fi trimise în Danemarca

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că numeroase de doze de vaccin anti-Covid achiziţionate de România vor fi trimise în alte ţări.
  • Dozele fie vor fi donate, fie vor fi vândute.
  • Printre ţările enumerate de premier se numără şi Danemarca.
779 afișări
Imaginea articolului Premierul Cîţu anunţă că un milion de doze de vaccin anti-COVID vor fi trimise în Danemarca

Premierul Cîţu anunţă că un milion de doze de vaccin anti-Covid vor fi trimise în Danemarca

România va renunţa la o parte din vaccinuri în condiţiile în care interesul pentru vaccinare este în scădere, iar unele doze vor expira în curând. O cantitate importantă va merge în Danemarca, a spus Florin Cîţu.

„O parte dintre doze au fost exportate. Există o analiză, avem contacte pentru a exporta, dona, avem numeroase cereri. În Danemarca vom trimite un milion de doze, Ministerul Sănătăţii are toate datele, strategia este de a vinde la preţul de achiziţie”, a explicat Florin Cîţu.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că aproximativ 35.000 de doze de vaccin vor expira la finalul lunii. Este vorba despre doze AstraZeneca, fabricate în urmă cu şase luni.

„Nu avem probleme cu depozitarea dozelor de vaccin. Totuşi, avem circa 35.000 de doze distribuite în centrele regionale de depozitare şi în centrele de vaccinare care expiră la 30 iunie”, a dezvăluit Valeriu Gheorghiţă.

Deoarece mai sunt doar câteva zile până când dozele vor expira, autorităţile nu mai au timp să le folosească sau să le doneze.

„Puţin probabil să le putem folosi pâna la finalul lunii, puţin probabil să le putem dona. Probabil va fi folosit un mecanism de distrugere. Sunt multe ţări care au această problemă”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Deoarece interesul pentru imunizare este în scădere, România a renunţat la o parte din cantitatea de vaccinuri pe care urma să o primească de la producători în această vară. Totuşi, prim-ministrul se declară mulţumit de rezultatele campaniei de vaccinare.

„Am atins cea mai importantă ţintă. Ieri, în Bucureşti, nu au fost persoane infectate. Ţinta este să eliminăm pandemia şi am atins-o”, a precizat premierul Forin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici