Premierul, consultări cu investitorii străini: Mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară

Suntem hotărâţi să mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate, le-a spus premierul Marcel Ciolacu, miercuri, reprezentanţilor Consiliului Investitorilor Străini, cu care a avut o întâlnire la Palatul Victoria.

271 afișări
Imaginea articolului Premierul, consultări cu investitorii străini: Mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară

Premierul, consultări cu investitorii străini: Mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare, digitalizarea ANAF şi viziunea Guvernului pentru încurajarea investiţiilor străine au reprezentat principalele teme abordate în cadrul consultărilor pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, desfăşurate la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a amintit că printre preocupările Guvernului se înscriu digitalizarea în ritm accelerat a ANAF şi reorganizarea Ministerului Finanţelor.

„Vă asigur că suntem hotărâţi să mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. În acelaşi timp, este necesar şi vrem să combatem evaziunea fiscală şi să continuăm măsurile de echitate fiscală”, a reiterat Marcel Ciolacu.

Premierul a invitat Consiliul Investitorilor Străini să intre într-un dialog constant cu Guvernul şi a spus că aşteaptă susţinerea şi ideile Consiliului pentru proiecte de investiţii în două zone strategice: industria alimentară şi cea a materialelor de construcţii.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a convenit instituirea unui mecanism de lucru consolidat între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Consiliului, cu întâlniri regulate la care să participe şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai Ministerului Economiei.

„Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini au apreciat atât perspectiva Guvernului în privinţa politicii de investiţii, cât şi propunerea de a avea reuniuni lunare ale unui grup de lucru mixt. Totodată, cele două părţi au stabilit că va exista dialog în acest format inclusiv pentru a asigura suport şi pentru a fi înţelese şi puse corect în practică, acolo unde se impune, normele de aplicare ale măsurilor fiscale din zona impozitului pe cifra de afaceri”, a transmis Guvernul într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici