Premierul Dăncilă, după întâlnirea cu comisarul european pentru IMM-uri: Susţinem dezvoltarea digitalizării/ Dragnea, discuţii despre continuării politicii de coeziune

Viorica Dăncilă a avut o întâlnire, joi, cu comisarul european Elzbieta Bienkowska, în cadrul întrevederii premierul a evidenţiat potenţialul digitalizării de a genera un plus de competitivitate şi creştere pentru Europa, în timp ce comisarul european a apreciat evoluţia economică a României.

370 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă, după întâlnirea cu comisarul european pentru IMM-uri: Susţinem dezvoltarea digitalizării/ Dragnea, discuţii despre continuării politicii de coeziune

Premierul Dăncilă, după întâlnirea cu comisarul european pentru IMM-uri: Susţinem dezvoltarea digitalizării/ Dragnea, discuţii despre continuării politicii de coeziune (Imagine: gov.ro)

"Şeful Executivului a subliniat potenţialul digitalizării de a genera un plus de competitivitate şi creştere pentru Europa şi, în acest sens, a reiterat susţinerea ţării noastre pentru dezvoltarea competenţelor digitale şi pentru o abordare specifică, în funcţie de nevoile fiecărui sector şi domeniu", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut referire şi la industria de apărare, exprimându-şi apreciere pentru progresele importante înregistrate în ultima perioadă şi a subliniat interesul României de a participa în mod activ la toate proiectele de cooperare ce vor fi dezvoltate la nivelul UE.

La rândul său, Comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a apreciat evoluţia economică din România.

"Comisarul european Elzbieta Bienkowska a apreciat evoluţia economică pozitivă din România, considerând că aceasta constituie o premisă pozitivă pentru punerea în aplicare a reformelor structurale avute în vedere de autorităţile de la Bucureşti. A apreciat consultările pozitive ale oficialilor români cu reprezentanţii Comisiei Europene în pregătirea reformei legislative privind achiziţiile publice, exprimând acordul pentru noua legislaţie", se mai arată în sursa citată.

Dragnea şi comisarul european pentru Piaţa Unică, discuţii despre continuării politicii de coeziune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, joi, o întrevedere cu comisarul european pentru Piaţa Unică, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, cu care a discutat despre necesitatea continuării Politicii de coeziune.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut joi, o întrevedere cu Comisarul European pentru Piaţa Unică, Industrie, Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Elzbieta Bienkowska. Principalul subiect abordat a avut în vedere necesitatea continuării Politicii de coeziune ca măsură de aprofundare a pieţei interne şi favorizare a convergenţei la nivel european, astfel încât să se atingă obiectivul de reducere a diferenţelor între regiuni, între categorii de cetăţeni din Europa”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis asigurări cu privire la promovarea Politicii de coeziune ca obiectiv al Preşedinţiei române a Consiliului UE, menţionând că viziunea europeană a ţării noastre reflectă aprofundarea integrării statelor membre şi eliminarea graduală a diferenţelor de dezvoltare dintre statele membre.

”O atenţie deosebită a fost acordată realizării pieţei unice digitale, ocazie cu care a fost exprimată dorinţa de a avea o colaborare mai strânsă în vederea identificării unor mecanisme de finanţare suplimentare. Cei doi oficiali au agreat importanţa finalizării Pieţei Unice Digitale ca factor de competitivitate, care ar aduce valoare adăugată demersurilor de aducere în piaţă a noilor tehnologii şi servicii. Un alt subiect abordat a vizat dezvoltarea turismului din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative şi încurajarea cooperării între furnizorii de tehnologie, de energie şi de infrastructură din mai multe state pentru facilitarea mobilităţii inteligente şi verde a cetăţenilor Uniunii”, se mai precizează în comunicat.

Comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska se află în vizită în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici