Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că Guvernul „va sprijini activităţile cultelor religioase pentru a valorifica într-o şi mai mare măsură potenţialul acestora în domeniul social-filantropic, medical şi educaţional”.

523 afișări
Imaginea articolului Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase

Sursa foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi reprezentanţi ai statului român au avut o întâlnire cu membri ai cultelor religioase recunoscute din România.

Participanţii au abordat teme care privesc viaţa religioasă din România, precum şi perspectivele consolidării parteneriatului dintre stat şi culte.

„Am convingerea că prin instituţiile abilitate, în mod deosebit Secretariatul de Stat pentru Culte, vom reuşi să diversificăm modalităţile prin care Guvernul va sprijini activităţile cultelor, împlinind astfel promisiunea făcută în octombrie 2023 de a valorifica într-o şi mai mare măsură potenţialul pe care cultele îl au în domeniul social-filantropic, medical şi educaţional. În plus, există oportunităţi concrete în accesarea de fonduri europene pentru proiecte comune în ceea ce priveşte asistenţa persoanelor dependente sau sprijinirea familiilor monoparentale sau vulnerabile”, a declarat premierul României.

Una dintre propunerile întâlnirii a constat în „iniţierea declarării unei Zile a Libertăţii Religioase şi a contribuţiei cultelor la binele social în România, data propusă fiind cea de 16 mai, pentru a marca semnarea de către toţi reprezentanţii cultelor din România, la Snagov, în 16 mai 2000, a unei declaraţii comune cu privire la integrarea României în Uniunea Europeană, o premieră în România post-decembristă”.

Întâlnirea a avut loc în Sufrageria Regală din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici