Preşedintele a înaintat în grad oficiali MAI, deşi a renunţat la protecţia Poliţiei pentru un an

Preşedintele Traian Băsescu a înaintat în grad miercuri, înaintea Zilei Naţionale, mai mulţi oficiali din MAI, deşi şeful statului a criticat în mai multe rânduri Poliţia şi a renunţat, pentru aproape un an, la serviciile instituţiei după un miting al poliţiştilor din septembrie 2010.

480 afișări
Imaginea articolului Preşedintele a înaintat în grad oficiali MAI, deşi a renunţat la protecţia Poliţiei pentru un an

Preşedintele a înaintat în grad oficiali MAI, deşi a renunţat la protecţia Politiţiei pentru un an (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a înaintat în grad, miercuri, înaintea Zilei Naţionale, mai mulţi oficiali din MAI, deşi şeful statului a criticat în mai multe rânduri Poliţia şi a renunţat, pentru aproape un an, la serviciile instituţiei după un miting al poliţiştilor din septembrie 2010.

Preşedintele a semnat decretul privind înaintarea în gradul de chestor-şef de poliţie a chestorului principal Dănuţ Tudor, potrivit Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele a semnat decretele prin care îi înaintează în gradul de chestori-şefi pe Aurel Vlădulescu, şeful Corpului de control al ministrului Internelor, şi Ioan Buda, şef al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, comisarii-şefi Lucian-Ioan Muntean - adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Dumitru Jianu, Niculae Marinescu - adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, Bogdan Mihail Ivănescu şi Ioan Liviu Tăut - rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" - au fost avansaţi la gradul de chestori de poliţie.

Preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie, în septembrie 2010, când ministru de Interne era Vasile Blaga, ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, decizia fiind luată în contextul participarii unor angajaţi ai ministerului la un marş de protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici