Preşedintele ALDE, mesaj pentru Tăriceanu: Salut iniţiativa de a aduce liberalii într-o nouă mişcare

Preşedintele ALDE, Graham Watson, a transmis, joi, prin intermediul unui clip video, un mesaj în care salută demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a promova o nouă iniţiativă de inspiraţie liberală în condiţiile în care PNL s-a aliat cu PPE, "partidul lui Băsescu".

399 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ALDE, mesaj pentru Tăriceanu: Salut iniţiativa de a aduce liberalii într-o nouă mişcare

Graham Watson, preşedintele ALDE (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Aveţi o situaţie dificilă în România, unde liderii oficiali ai PNL au decis mai degrabă să se alăture unui alt partid, Partidului Popularilor Europeni. Dar PPE este partidul lui Băsescu, partidul lui Boiko Borisov, partidul lui Viktor Orban şi al altora. Aceştia nu sunt liberali, şi de asta e important pentru liberalii din România să se regrupeze, să-şi reafirme viziunea fundamental liberală pentru România şi pentru Europa, şi să lucreze împreună cu alţi liberali din curpinsul continentului european. Eu salut iniţiativa luată de Călin Tăriceanu, unul dintre marii lideri ai PNL şi unul dintre cei mai buni prim-miniştri, de a aduce liberalii înapoi pe mişcare de inspiraţie liberală, să ducă mai departe idealurile noastre", a afirmat Watson.

De asemenea, el a spus că liberalii vor putea învinge, chiar dacă aceştia nu vor mai fi în PNL, ci într-o nouă mişcare politică.

Fostul preşedinte al PNL şi premier, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că i s-a solicitat de către cei care au fost prezenţi la evenimentul de lansare a Grupului pentru indentitate liberală să iniţieze cât mai curând constituirea unui nou partid liberal, după ce a vorbit de "visul său".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici