Preşedintele AMEPIP, agenţia care va controla toate companiile statului: Agenţia este funcţională

Mihai Precup, preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), a spus că agenţia este operaţională, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de AMEPIP, relatează Ziarul Financiar.

502 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AMEPIP, agenţia care va controla toate companiile statului: Agenţia este funcţională

Preşedintele AMEPIP, agenţia care va controla toate companiile statului: Agenţia este funcţională

Funcţia de coordonare a întreprinderilor publice urmează să fie realizată de către Agentia pentru Monitorizarea si Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, iar bugetul acesteia ar urma să fie de maxim 0,1% din veniturile tuturor companiilor de stat şi finanţarea va veni din amenzi.

AMEPIP va fi direct în subordinea premierului.

Instituţia are rolul de a elabora şi de a propune Guvernului proiectul de lege privind politica de proprietate a statului, de a coordona şi monitoriza implementarea acţiunilor şi politicilor de guvernanţă corporativă la nivelul companiilor publice.

AMEPIP se va finanţa din surse proprii, mai susţin iniţiatorii proiectelor de acte normative: „Veniturile proprii ale agenţiei provin din cota de 30% aferentă amenzilor aplicate şi dintr-un tarif de monitorizare de până la 0,1% din veniturile totale stabilite prin situaţiile financiare anuale ale întreprinderilor publice, aprobate pentru anul precedent, stabilit anual prin ordin al preşedintelui agenţiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici