Preşedintele Băsescu s-a întâlnit la Prefectura Iaşi cu premierul moldovean Vlad Filat

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la sediul Prefecturii Iaşi, cu premierul moldovean, Vlad Filat, cei doi înalţi demnitari urmând să discute, printre altele, despre inundaţiile din vara acestui an din Republica Moldova, la ora transmiterii acestei ştiri întrevederea fiind în desfăşurare.

34 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu s-a întâlnit la Prefectura Iaşi cu premierul moldovean Vlad Filat

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit la Prefectura Iaşi cu premierul moldovean Vlad Filat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Vlad Filat a început în jurul orei 12.30 şi se desfăşoară în sediul Prefecturii ieşene.

Băsescu i-a mulţumit premierului Filat pentru vizită şi a spus că împreună au de discutat "lucruri care ţin de inundaţii", pentru a stabili ce se poate face mai departe.

Întrevederea între cei doi oficiali are loc cu uşile închise.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Chişinău, citate de "Jurnal de Chişinău", în ediţia electronică de miercuri, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, şi-a întrerupt concediul pentru această întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

Conform surselor citate, Filat ar urma să discute cu Băsescu despre ajutorul pentru construcţii pe care urmează să-l acorde România pentru sinistraţii din Republica Moldova.

Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău anunţase miercuri că premierul Vlad Filat a plecat, împreună cu familia, într-o vacanţă de trei zile în Grecia.

Republica Moldova a fost afectată grav de inundaţii în vara acestui an, iar Băsescu a anunţat că România este dispusă să ofere materiale de construcţie, în baza unui sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro anunţat în ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici