Preşedintele Băsescu va participa vineri la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu va participa, vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia vor fi dezbătute, printre altele, situaţia actuală din Egipt şi Tunisia şi situaţia economică şi financiară din Uniunea Europeană.

15 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu va participa vineri la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Băsescu va participa vineri la reuniunea Consiliului European (Imagine:Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Principalele subiecte de pe agendă vizează dezvoltarea politicii energetice comune şi a inovării, în beneficiul cetăţenilor şi companiilor din ţările membre. În materie de energie, şefii de stat şi de guvern urmează să agreeze un set de angajamente politice cu privire la integrarea şi interconectarea pieţei interne de energie, extinderea infrastructurii energetice în Uniune, creşterea eficienţei energetice şi asigurarea unei acţiuni externe coerente a Uniunii în domeniul energiei", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în materie de inovare, dezbaterile vor viza un set de măsuri prioritare privind finalizarea Spaţiului European al Cercetării, facilitarea accesului companiilor inovative la finanţare, simplificarea şi raţionalizarea programelor europene privind inovarea.

"De asemenea, reuniunea Consiliului European va fi un prilej pentru un schimb de opinii între şefii de stat şi de guvern cu privire la situaţia economică şi financiară din Uniune. În ceea ce priveşte relaţiile externe, Consiliul European va dezbate situaţia actuală din Egipt şi Tunisia", se mai arată în comunicat.

Totodată, în marja Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cu comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström.

Şeful statului va participa şi la lansarea iniţiativei Comisiei Europene privind interconectările energetice Nord - Sud din Europa Centrală şi de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici