Preşedintele ceh vine la Bucureşti

Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, se va întâlni la un mic dejun de lucru cu preşedintele Băsescu şi la un dejun cu principalii investitori cehi şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în timpul unei scurte vizite pe care o va efectua în România în perioada 10-11 decembrie.

21 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ceh vine la Bucureşti

Preşedintele ceh vine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasada Republicii Cehe la Bucureşti a comunicat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, că preşedintele ceh se va afla într-o scurtă vizită în România în 10-11 decembrie.

În programul acestuia figurează, potrivit ambasadei, un mic-dejun de lucru cu preşedintele Traian Băsescu. Ulterior, preşedintele ceh va participa la un dejun de lucru alături de principalii cinci investitori cehi în România, unde a fost invitat guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Tototdată, cu ocazia vizitei în România, înaltul oficial ceh va primi, joi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", ocazie cu care preşedintele Vaclav Klaus va susţine o prelegere cu tema "UE, încălzire globală, criza economică actuală".

Conform site-ului MAE, România şi Cehoslovacia au stabilit relaţii diplomatice la 6 aprilie 1919 iar la 18 decembrie 1992, România a fost printre primele state care au recunoscut Republica Cehă ca stat suveran şi independent, în urma divizării Cehoslovaciei, cu efect juridic începând din 1 ianuarie 1993.

Începând de la acea dată, partea cehă a efectuat 3 vizite la nivel de şef de stat în România (1994, 2000,2006), în timp ce partea română a efectuat două vizite la nivel de şef de stat în Cehia (1997, 2004).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici