Preşedintele decorează armata din Podgorica, pentru ajutorul dat la accidentul din iunie

Preşedintele Traian Băsescu a conferit, vineri, Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica, pentru ajutorul acordat victimelor accidentului din Canionul Morača.

266 afișări
Imaginea articolului Preşedintele decorează armata din Podgorica, pentru ajutorul dat la accidentul din iunie

Preşedintele decorează armata din Podgorica, pentru ajutorul dat la accidentul din iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu, a semnat, vineri, decretul de decorare a Armatei Muntenegrene din Podgorica, în semn de apreciere şi respect, pentru profesionalismul, simţul datoriei şi compasiunea de care a dat dovadă, pentru ajutorul acordat cetăţenilor români, victime ale accidentului din 23 iunie 2013, petrecut în Canionul Morača din Muntenegru.

Preşedintele a conferit, astfel, Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica.

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit comunicatului de presă.

Preşedintele a decorat în august mai multe instituţii din Muntenegru, dar şi pe doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, pentru intervenţia în salvarea cetăţenilor români victime ale accidentului de autocar din 23 iunie.

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici