Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în vizită în România

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, efectuează o vizită de stat la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara, în perioada 24-26 mai. Cei doi şefi de stat vor transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin pentru Ucraina şi vor discuta despre susţinerea Republicii Moldova.

494 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în vizită în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 24 mai 2023, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Preşedintele Republicii Federale Germania efectuează o vizită de stat la invitaţia Preşedintelui României, la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara, în perioada 24-26 mai 2023. La Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier vor avea convorbiri oficiale, urmate de declaraţii de presă comune, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Vizita de stat a Preşedintelui Republicii Federale Germania reprezintă un moment important cu încărcătură simbolică al relaţiei excelente româno-germane, cu caracter strategic, dintre cele două ţări. Aceste relaţii se bazează pe o prietenie tradiţională, pe o cooperare aprofundată în plan bilateral, european şi multilateral, precum şi pe relaţii istorice şi interumane îndelungate, fiind susţinute şi de importanta comunitate românească din Germania şi de minoritatea germană din România, care joacă un rol semnificativ de catalizatori ai relaţiei bilaterale. Discuţiile celor doi şefi de stat se vor axa pe dezvoltarea şi aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate şi economic, având în vedere că Germania este un aliat de încredere al României, care contribuie la asigurarea securităţii în regiune şi, în acelaşi timp, cel mai important partener comercial al ţării noastre şi al doilea investitor în economia românească”, potrivit comunicatului de presă.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, cei doi şefi de stat „vor transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin pentru Ucraina şi poporul ucrainean în faţa agresiunii brutale a Federaţiei Ruse”.

„De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate şi sprijinul şi susţinerea puternice ale celor două ţări pentru Republica Moldova. Cei doi şefi de stat vor avea şi un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei de securitate şi consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici