Preşedintele interimar al PSD, despre desfiinţarea Secţiei speciale: Cine spune că nu au existat abuzuri, nu trăieşte în România

Marcel Ciolacu a declarat că nu e de acord cu desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), iar cine susţine că nu au fost abuzuri în România, nu are legătură cu realitatea. Liderul interimar al PSD a adăugat că e necesară o discuţie amplă cu judecătorii şi în Parlament.

152 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al PSD, despre desfiinţarea Secţiei speciale: Cine spune că nu au existat abuzuri, nu trăieşte în România

Preşedintele interimar al PSD, despre desfiinţarea Secţiei speciale: Cine spune că nu au exista abuzuri, nu trăieşte în România

„Cum vor desfiinţa Secţia specială? Fiindcă este o discuţie întreagă. Contează cum o desfiinţează. Trăim într-o ţară democratică, există nişte reguli democratice. Cu toţii ştim cum a funcţionat justiţia fără Secţie specială. Cine spune că nu au existat abuzuri, înseamnă că nu trăieşte în România sau nu are legătură cu realitatea din România. Au existat nişte protocoale care au fost total ilegale, demonstrat şi recunoscut inclusiv de la Comisia de la Veneţia. De ce ne înverşunăm să nu vedem cum funcţionează justiţia cu Secţia specială, este o mare întrebare?”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3, întrebat ce va face PSD dacă va fi desfiinţată Secţia de anchetare a magistraţilor.

Chestionat dacă este de acord cu desfiinţarea SIIJ, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „Nu, nu sunt de acord. Dar nu cred că eu contez foarte mult sau PSD-ul contează foarte mult în această ecuaţie şi în votul care urmează să îl dea”.

Acesta a mai spus că ar trebui să existe o dezbatere amplă pe subiect.

„Cred că judecătorii, trebuie din nou o discuţie în Parlamentul României, fiindcă există nişte legi de abrogare a Secţiei speciale avute în Parlamentul României, transparent, indiferent cât durează, că nu ne grăbeşte nimeni”, a conchis Ciolacu.

Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va stabili dacă îşi va asuma răspunderea pe desfiinţarea Secţiei Speciale sau va merge cu proiectul în Parlament. Vicepremierul susţine, însă, că există riscul ca la Senat să nu existe majoritate pentru a putea trece iniţiativa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici