Preşedintele interimar al Senatului îi cere premierului să demisioneze

  • Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, îi cere premierului Ludovic Orban să demisioneze
  • Şeful Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a fost verificat în cadrul unui dosar de fals intelectual, aceasta fiind o problemă de securitate naţională.
  • Laurenţiu Baranga a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie
2144 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al Senatului îi cere premierului să demisioneze

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, îi cere premierului Ludovic Orban să demisioneze după ce şeful Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a fost verificat în cadrul unui dosar de fals intelectual, aceasta fiind o problemă de securitate naţională.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-a cerut premierului Ludovic Orban să-şi asume numirea în fruntea unei instituţii importante a „unui falsificator”.

„Premierul Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului”, a declarat Robert Cazanciuc.

Cazanciuc a mai spus că numirea într-o poziţie cheie a unei persoane asupra căreia planează mari suspiciuni reprezintă o problemă de securitate naţională.

„De ce s-a făcut o astfel de numire şi în ce măsură situaţia a afectat interesele şi parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituţii cheie a statului român a unei persoane percheziţionate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate naţională”, a precizat preşedintele interimar al Senatului.

Laurenţiu Baranga a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie. Înainte de fi numit şef al ONPCSB, Laurenţiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Joi, el a demisionat după ce a fost acuzat că şi-ar fi falsificat documentele de studii pentru a obţine funcţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
demisie,
scandal,
premier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici