Preşedintele Iohannis, despre achiziţionarea rachetelor Patriot: E o solicitare principială/ Ce spune şeful statului despre planul de înzestrare a Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că achiziţionarea de rachete tip Patriot este o solicitare "principială" din partea română către SUA, subliniind că în momentul în care va fi luată o decizie, aceasta va fi anunţată prin comunicate oficiale.

1456 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, despre achiziţionarea rachetelor Patriot: E o solicitare principială/ Ce spune şeful statului despre planul de înzestrare a Armatei

Preşedintele Iohannis, despre achiziţionarea rachetelor Patriot: E o solicitare principială

"E o solicitare principială către partea americană şi probabil aţi aflat că s-a publicat cred că ieri pe site-ul Departamentului această notă care urmează să fie aprobată şi mai departe. După care, sigur, vor începe negocierile şi când vom avea un rezultat clar îl vom da publicităţii", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Pe marginea acestui subiect, Iohannis a spus că nu va răspunde "vocilor critici", afirmând că este vorba de "chestiuni tehnice", iar cei care vor formula un punct de vedere sunt militarii, însă "când va fi cazul".

La întrebările insistente privind achiziţionarea de rachete de tip Patriot, Iohannis a replicat: "Asta o să aflaţi din comunicate oficiale".

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, marţi, o posibilă vânzare a unor sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot către România, în valoare de aproximativ 3,9 miliarde de dolari, informează Reuters şi AFP.

Preşedintele Iohannis, despre înzestrarea Armatei: Am discutat cu guvernul. Toţi mi-au promis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a discutat atât cu actualul cât şi cu fostul guvern despre planul de înzestrare a Armatei Române, subliniind că Ministerul Apărării este cel care "împarte banii" pentru achiziţiile din domeniul militar.

"Este o chestiune pe care am discutat-o şi cu guvernul care a fost înainte, şi cu acest guvern. Toţi mi-au promis că vor face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achiziţiile. Aştept să se întâmple", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat de achiziţia celor patru corvete de către statul român, acesta afirmând că Ministerul Apărării va "împărţi banii". Şeful statului a amintt şi faptul că planul de înzestrare a Armatei s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, însă a fost retras de iniţiator pentru că nu îndeplinea condiţiile.

"Asta va trebui să aflăm de la Ministerul Apărării, cum îşi vor împărţi în final banii. Probabil vă amintiţi că acest plan de achiziţii strategice fusese iniţial prevăzut pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit toate condiţiile şi a fost retras, dar vor reveni şi atunci vom şti foarte exact care sunt planurile pentru achiziţiile de acest tip", a afirmat Iohannis.

Iohannis a fost întrebat dacă va avea întâlniri săptămânale cu premierul Mihai Tudose, aşa cum avea cu fostul prim ministru Dacian Cioloş, acesta replicând: "Atunci când va fi nevoie, ne vom întâlni cu siguranţă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici