Preşedintele Iohannis: „Dodon va înţelege încet, încet cum se procedează între preşedinţi“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că preşedintele ales a Republici Moldova, Igor Dodon, va înţelege "încet, încet cum se procedează între preşedinţi", în contextul în care Dodon a cerut renunţarea la discursul unionist şi ratificarea tratatului privind frontierele.

629 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: „Dodon va înţelege încet, încet cum se procedează între preşedinţi“

PreIohannis: Dodon va înţelege încet, încet cum se procedează între preşedinţi (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Ştiţi că există uzanţa diplomatice, acum chiar dacă domnul Dodon nu este încă preşedintele Moldovei va înţelege şi domnia sa încet, încet cum se procedează între preşedinţi", a declarat Klaus Iohannis, întrebat cum răspunde declaraţiilor făcute de Igor Dodon, într-un interviu acordat TVR.

Klaus Iohannis a afirmat că nu crede că, în realitate, în Republica Moldova sunt politicieni care doresc să întrerupă parcursul european.

"Obiectivul nostru este să ajutăm Moldova să devină mai puternică (…) şi să îşi continue parcursul pro-european. Nu cred că în Moldova sunt în realitate politicieni care doresc să întrerupă parcursul pro-european", a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă alegerea lui Igor Dodon reprezintă un risc pentru parcursul european.

Întrebat dacă, din analizele făcute după alegerile prezidenţiale, crede că Republica Moldova mai vrea să fie ajutată de România, preşedintele s-a declarat convins că R. Moldova vrea acest lucru.

Klaus Iohannis a afirmat că, "indiferent ce spune unul şi altul, Moldova este foarte importantă" şi România vrea să ajute.

"Nu ne-am referit la diferite interviuri ale diferitelor personalităţi politice din Republica Moldova, noi ne-am referit la un demers foarte serios, foarte important şi foarte necesar de clarificare a situaţiei proiectelor şi abordărilor din partea României pentru Moldova. Pentru noi, indiferent ce spune unul şi altul Moldova este foarte importantă şi noi dorim să fim un partener care ajută Moldova", a declarat Klaus Iohannis, la finalul şedinţe CSAT, care a avut şi subiectul relaţiilor cu Republica Moldova pe ordinea de zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici