Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Suceava, pe Nicolae Timofti - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofiti, la sediul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.

1165 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Suceava, pe Nicolae Timofti - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Suceava, pe Nicolae Timofti (Imagine: Administraţia Prezidenţială)

Vizita celor doi preşedinţi la Suceava este prilejuită de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofte.

Cei doi preşedinţi au fost întâmpinaţi de rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare", Valentin Popa, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Ecaterina Andronescu, secretarul general al PNL Gheorghe Flutur, precum şi de alţi parlamentari suceveni.

De asemenea, în clădirea rectoratului se aflau mai mulţi studenţi, care i-au aşteptat pe cei doi, iar Klaus Iohannis i-a salutat pe tineri.

La ceremonia înmânării titlului urmează să participe mai mulţi rectori din România, dar şi IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Preşedintele Republicii Moldova a fost primit, marţi la prânz, de preşedintele Klaus Iohannis, la ora transmiterii acestei ştiri între cei doi având loc discuţii, la sediul Universităţii "Ştefan cel Mare".

După întâlnirea tete-a-tete va avea loc ceremonia decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti, după care cei doi preşedinţi se vor întâlni cu reprezentanţii studenţilor din Republica Moldova şi vor vizita o expoziţie de drapele şi medalii pregătite de Preşedinţia Republicii Moldova.

Ulterior, cei doi preşedinţi vor susţine declaraţii de presă, vor semna în cartea de onoare a Universităţii "Ştefan cel Mare", iar după-amiază vor vizita împreună Cetatea de Scaun a Sucevei.

Senatul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene.

Rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, Valentin Popa, declara pentru MEDIAFAX că Senatul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene. Titlu este acordat preşedintelui Republicii Moldova pentru "merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii".

Aceasta este cea de-a doua întrevedere dintre cei doi şefi de stat, după vizita oficială pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Chişinău, la scurt timp de la preluarea mandatului de preşedinte, în 25 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici