Preşedintele Klaus Iohannis, la Colectiv: Mi-aş fi dorit să fi ştiut cine s-a făcut vinovat de acest teribil accident

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după depunerea unei coroane de flori la Colectiv, că la un 1 an de la incendiul în care 64 de oameni şi-au pierdut viaţa să fi ştiut cine este vinovat de "acest teribil accident", iar cei care nu au înţeles mesajul României vor fi măturaţi de pe scena publică.

513 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis, la Colectiv: Mi-aş fi dorit să fi ştiut cine s-a făcut vinovat de acest teribil accident

"Avem datoria să nu lăsăm să se uite aceasta tragedie. Avem datoria să o comemorăm, să nu-i uităm niciodată pe cei care, nevinovaţi, au murit aici în Colectiv. Dar, în acelaşi timp, avem datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici şi au supravieţuit. Sunt răniţi, sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, au nevoie de empatie şi suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că unele lucruri s-au schimbat, dar şi-ar fi dorit să ştie cine este vinovat de tragedia de acum un an.

"România s-a schimbat. Dacă acum, după un an de zile, tragem linie vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Bunăoară verificările sunt mai clare, mai dese la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat suficient de mult. Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să fi ştiut totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil. Societatea s-a schimbat, oamenii au devenit mult mai conştienţi, oamenii se uită atent la locurile unde merg pentru diferite evenimente, societatea civilă şi-a ridicat vocea şi a cerut schimbări pe bună dreptate. Toate acestea se întămplă şi cred că sunt unele semne bune", a spus Iohannis.

Întrebat dacă şi clasa politică s-a schimbat, Iohannis a răspuns: "Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj, încet, dar sigur vor fi măturaţi de pe scena publică. România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile, oamenii au mai multe pretenţii, mai multe aşteptări şi este bine aşa".

Preşedintele a mai spus că va avea loc o slujbă religioasă la biserica de la Cotroceni în memoria victimelor incendiului din Colectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici