Preşedintele Klaus Iohannis participă la COP26, summitul privind schimbările climatice de la Glasgow

Preşedintele Klaus Iohannis, va participa, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) de la Glasgow, Scoţia.

1199 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis participă la COP26, summitul privind schimbările climatice de la Glasgow

Sursa foto: Mediafaxfoto

În cadrul reuniunii, preşedintele Iohannis va susţine Declaraţia Naţională, în care va transmite poziţia României, cu accent pe demersurile pe care le face ţara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va participa la evenimente în format multilateral şi bilateral pe tema soluţiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice şi reducerea emisiilor din sistemul energetic.

Reuniunea COP26, care se desfăşoară în perioada 31 octombrie–12 noiembrie, are un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris şi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum şi pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030. În acelaşi timp, se aşteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanţial finanţarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare şi adaptare la schimbările climatice. Cooperarea mai accentuată în domeniul cercetării şi inovării este esenţială în dezvoltarea de noi tehnologii verzi. De asemenea, soluţiile bazate pe natură, precum împăduririle, joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, se angajează să contribuie la eforturile Uniunii de a reduce cu cel puţin 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 (comparativ cu nivelul din 1990) şi de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. România susţine la COP26 eforturile pentru finalizarea regulilor de operaţionalizare a Acordului de la Paris şi rămâne angajată în ceea ce priveşte implementarea acestuia. Contribuţia fiecărei ţări este esenţială pentru consolidarea răspunsului global la ameninţarea schimbărilor climatice şi atingerea obiectivelor Acordului de la Paris.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici