Preşedintele Partidului Republican din România: Îi cer rectorului Marilen Pirtea să îi retragă de îndată lui Florian Coldea dreptul de a mai profesa la Universitatea de Vest Timişoara

Marian Cucşa, preşedintele Partidului Republican din România, îi cere rectorului Marilen Pirtea să îi retragă de îndată lui Florian Coldea dreptul de a mai profesa la Universitatea de Vest Timişoara (UVT).

392 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Partidului Republican din România: Îi cer rectorului Marilen Pirtea să îi retragă de îndată lui Florian Coldea dreptul de a mai profesa la Universitatea de Vest Timişoara

Florian Coldea

„Dosarul în care este cercetat sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, fostul general SRI Florian Coldea, nu trebuie să rămână fără consecinţe. Acuzaţiile care i se aduc acestuia, care se adaugă celor privind manevrarea din spate a statului paralel din România în perioada binomului SRI-DNA, nu îl califică pe Florian Coldea să mai ocupe funcţii publice în instituţiile de stat. Tocmai de aceea îi solicit public rectorului Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) Marilen Pirtea, deputat PNL, să îi retragă dreptul lui Florian Coldea de a mai profesa la această instituţie şi să prezinte natura relaţiilor sale cu acesta. Aşa cum l-a adus încă din 2018 să predea la Universitatea de Vest, la fel îi poate retrage acest drept acum”, spune Marian Cucşa.

De asemenea, el îi cere lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, să iasă public şi să comenteze relaţiile politice ale lui Florian Coldea cu Marilen Pirtea.

„Încă din momentul în care s-a aflat public că Florian Coldea, unul din capii binomului SRI-DNA, predă la UVT, am luat poziţie şi am criticat decizia unilaterală şi complet inexplicabilă a lui Marilen Pirtea, deputat PNL şi rector al UVT. Aşa cum am spus la acea vreme, Florian Coldea nu are ce anume să le predea tinerilor. Prezenţa acestuia în calitate de profesor la UVT reprezintă o jignire şi la adresa Timişoarei, oraş simbol al libertăţii. Este inacceptabil ca un individ care a contribuit din plin la restrângerea drepturilor şi libertăţilor să poată fi cadru didactic în Timişoara. Acum când se dovedeşte cu subiect şi predicat ceea ce am tot susţinut de 8 ani în privinţa lui Florian Coldea, şi anume că acest câmp tactic pe care l-a creat a distrus vieţi, afaceri şi inclusiv statul român, cu atât mai mult Florian Coldea nu are ce să caute să predea la o instituţie de prestigiul UVT. Florian Coldea este un pericol pentru siguranţa României şi pentru instituţiile statului. Acesta nu e un model pentru studenţi, ci este un contraexemplu”, încheie Cucşa.

Generalii Florian Coldea, Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă au fost puşi sub control judiciar pe cauţiune de 500.000 de lei. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cucşa,
colgea,
pirtea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici