Preşedintele PDL Vrancea, prins în FLAGRANT când lua MITĂ. Suma - 50.000 de euro. Zgonea: "Am primit cerere pentru ridicarea imunităţii lui Alin Trăşculescu". DNA a început urmărirea penală

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, în timp ce primea bani de la un om de afaceri. Trăşculescu ar fi încuviinţat să primească 50.000 de euro de la cel care l-a denunţat, la întâlnirea cu acesta participând şi un intermediar. Oficiali din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au declarat, pentru MEDIAFAX, că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, dată fiind excepţia reprezentată de prinderea acestuia în flagrant delict.

2783 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PDL Vrancea, prins în FLAGRANT când lua MITĂ. Suma - 50.000 de euro. Zgonea: "Am primit cerere pentru ridicarea imunităţii lui Alin Trăşculescu". DNA a început urmărirea penală

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, reţinut după ce a fost prins luând mită

Potrivit unor surse judiciare, Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, în Focşani, de procurorii DNA, în timp ce primea mită de la un om de afaceri. Deputatul s-a întâlnit cu denunţătorul şi cu un intermediar, pentru a primi suma de 50.000 euro.

Potrivit surselor citate, Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, însă ar fi încuviinţat ca aceştia să ajungă la el.

Deputatul PDL a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30.

În prezent, el se află în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi dus, pentru audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.

Oficiali din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au declarat, pentru MEDIAFAX, că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, dată fiind excepţia reprezentată de prinderea acestuia în flagrant delict.

Alin Trăşculescu este absolvent al Facultăţii de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii "Transilvania" Braşov. El este căsătorit şi are doi copii.

În perioada 2004 - 2008 a fost director al Registrului Auto Român Reprezentanţa Vrancea.

În anul 2006 s-a înscris în PDL, an în care a devenit şi vicepreşedinte al PD Focşani. În 2008, a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PDL Vrancea, ulterior fiind ales lider al filialei.

În anul 2008, din iunie până în decembrie, a fost viceprimar al municipiului Focşani.

Tot în 2008 a candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani, fiind însă învins de către actualul primar al municipiului Decebal Bacinschi.

Trăşculescu a candidat pentru funcţia de primar al Focşaniului şi la alegerile locale din 2012, când a obţinut mai puţin de 20 la sută din voturile alegătorilor.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Alin Trăşculescu nu are terenuri sau locuinţe, însă este proprietarul a trei autoturisme, fiind vorba despre un Volkswagen Golf, cumpărat în 2003, un Volkswagen Touareg şi un Mini-N.

De asemenea, el are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 35.000 de euro.

El are, potrivit documentului citat, un credit la banca Unicredit în valoare de 11.000 de euro, scandent în 2016.

Trăşculescu a obţinut în anul 2011, 63.634 de lei din funcţia de deputat, iar soţia acestuia, angajată a unei bănci, venituri de 42.000 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici