Preşedintele PE: UE sprijină eforturile Bucureştiului, eu vin în România cu un mesaj de solidaritate

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat că UE sprijină eforturile autorităţilor de la Bucureşti împotriva crizei, menţionând că mesajul cu care el vine în vizita oficială în România este unul de solidaritate.

19 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE: UE sprijină eforturile Bucureştiului, eu vin în România cu un mesaj de solidaritate

Preşedintele PE: UE sprijină eforturile Bucureştiului, eu vin în România cu un mesaj de solidaritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Merg (în această vizită, n.r.) cu un puternic mesaj de solidaritate pentru cetăţenii români. Românii se confruntă cu dificultăţi economice, iar un plan dur de austeritate este necesar. Nu doar în România avem nevoie de reforme, întreaga Uniune Europeană trebuie să strângă cureaua", a declarat Jerzy Buzek, citat într-un comunicat al Parlamentului European remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

El adaugă că eforturile autorităţilor române de a diminua efectele crizei nu sunt uşoare, dar sunt necesare, iar UE le sprijină.

"Avem nevoie de mai multă transparenţă şi coerenţă în modul în care derulăm politica economică. Avem nevoie să construim o politică comună economică pentru a însoţi uniunea monetară", a spus Buzek.

Buzek face o vizită la Bucureşti în perioada 8-9 iunie, el urmând să susţină miercuri un discurs în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului şi să aibă întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu, cu Roberta Anastase, Mircea Geoană şi Teodor Baconschi.

Preşedintele PE se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cu premierul Emil Boc, cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi cu preşedinţii comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

De asemenea, Jerzy Buzek va participa la dezbaterea cu tema "Efectele crizei economico-financiare. Eficienţă şi solidaritate".

Jerzy Buzek, în vârstă de 69 de ani, a fost ales în iulie 2009 preşedinte al Parlamentului European, devenind astfel prima personalitate dintr-o ţară est-europeană care accede la această funcţie. Fost premier polonez, Jerzy Buzek provine din rândurile formaţiunii Platforma Civică, de centru-dreapta, a premierului polonez Donald Tusk, membră a Partidului Popular European (PPE).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici