Preşedintele PPE: România va decide dacă va avea o echipă puternică sau îşi va irosi voturile pe extremişti

România va decide dacă va avea o echipă puternică sau îşi va irosi voturile pe extremişti, spune preşedintele PPE, Manfred Weber, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, organizată înaintea Congresului PPE de la Bucureşti.

428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE: România va decide dacă va avea o echipă puternică sau îşi va irosi voturile pe extremişti

Sursa foto: X / @NicolaeCiuca

„Mă bucur foarte mult că am primit această decizie ca PPE să desfăşoare în următoarele trei zile Congresul Popularilor Europeni aici, în Bucureşti. Este un semn de recunoaştere a importanţei pe care PNL o reprezintă în interiorul familiei polularilor europeni, în familia de centru dreapta a politicii europene şi, în acelaşi timp, este un semn de recunoaştere a relevanţei pe care România o are pentru tot ceea ce înseamnă solidaritate, unitatea şi deciziile care vor fi luate pentru viitorul UE”, afirmă Nicolae Ciucă.

El reaminteşte că la Congresul PPE de la Bucureşti participă peste 1.500 de reprezentanţi ai PPE din 44 de ţări.

„Avem prezenţi în Bucureşti 13 şefi de stat şi guvern, avem 740 de reprezentanţi ai mass-media acreditaţi la acest eveniment, iată importanţa pe care o reprezintă Congresul PPE la Bucureşti”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL spune că, în 2007, România a devenit membru cu drepturi depline al UE şi în acel moment, aspiraţiile erau cu totul altele şi decalajele erau destul de mari între ţara noastră şi UE.

„Astăzi discutăm de un context total diferit, de o Românie care a reuşit prin angajamentele politice să evolueze. (...) Semnul sub care se desfăşoară acest congres este unul al unităţii, al solidarităţii şi al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetăţenii României, pentru tot ceea ce înseamnă siguranţa şi securitatea în perioada următoare, şi pe termen lung”, a mai spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a arătat că dezideratele Congresului PPE se referă la trei chestiuni foarte importante: „Discutăm despre modul în care vom reuşi să luăm decizii pentru a susţine cetăţenii UE, cetăţenii României, pentru că aici este munca şi implicarea noastră de a face tot ce depinde de noi pentru a sprijin cetăţenii noştri. Al doilea deziderat, modul în care prezervăm valorile politicilor de centru dreapta, şi ele nu au avut alt obiectiv decât de a crea dezvoltare şi bunăstare. Şi, nu în ultimul rând, cel de-al treilea deziderat, de a asigura securitatea internă şi externă a UE şi a fiecărei ţări în parte”.

La rândul său, preşedintele PPE, Manfred Weber, afirmă că unul dintre principalele motive pentru care a ales România pentru a organiza congresul PPE „este pentru că aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis”.

De asemenea, el i-a lăudat pe eurodeputaţii Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan.

„România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. România va decide dacă va avea o echipă puternică sau îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru e să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European”, încheie Weber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici