Prigoană despre transformarea Casei Poporului în Mall: Nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, joi, că a finalizat proiectul de lege privind mutarea sediului Parlamentului, în varianta unicamerală, din Casa Poporului într-o clădire pe care Nicolae Ceauşescu o construise pentru Biblioteca Naţională a României.

145 afișări
Imaginea articolului Prigoană despre transformarea Casei Poporului în Mall: Nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva

Prigoană despre transformarea Casei Poporului în Mall: Nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a precizat că este vorba despre clădirea care se află în faţa Magazinului Junior.

"Este vorba despre un proiect de lege pe care peste două săptămâni o să îl depun în Parlament, de mutare a Parlanentului României în Biblioteca Naţională. Acolo nu a fost niciodată Bibliotecă Naţională, a fost o clădire construită de Ceauşescu în vederea creării unei biblioteci, ea a rămas în paragină de 20 de ani, acum a început într-un avânt pionieresc Ministerul Culturii să facă investiţie de 64 de milioane de euro, aşa-numitul Mall Cultural, dar eu cred că 300 de deputaţi sau senatori sau cum va fi în unicameral, au loc acolo, în clădirea aceasta, iar această minunată clădire să aducă plusvaloare poporului român", a spus Prigoană.

Întrebat dacă actualul sediu al Parlamentului va fi transformat în mall, Prigoană a răspuns: "Există nişte discuţii avansate cu companii de entertainment care se ocupă de aşa ceva. În accepţiunea noastră, mall-ul înseamnă magazin, dar nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva, vor fi cele mai mari expoziţii şi târguri de pe planetă, în ceea ce priveşte domenii de activitate variate: lansări de CD-uri, probabil băieţii se gândesc să mute festivalurile internaţionale în Bucureşti".

El a explicat că acest proiect înseamnă turism, transport, cazare şi masă, adică "plusvaloare la bugetul de stat".

"Rolul meu este să aduc bani la buget, nu să cer", a mai spus el.

Silviu Prigoană a menţionat că mutarea Parlamentului se va face peste trei ani.

Referitor la nemulţumirea unor parlamentari care nu ar dori această schimbare, Prigoană a răspuns: "Peste trei ani, şi colegii mei de 15 ani vor avea 18 ani şi vor fi maturi şi vor înţelege situaţia".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, scrie, pe blogul său, că, din informaţiile pe care le are, se pare că actuala putere doreşte să mute Legislativul în sediul Bibliotecii Naţionale, iar Palatul Parlamentului să fie transformat în cel mai mare mall din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici