Prima candidată transgender la alegerile locale: „Nu pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”

  • Antonella Lerca e prima candidată transgender care vrea candidatura la o funcţie publică
  • Pentru a putea să candideze la alegeri, Antonella a început să strângă semnături
  • Antonella Lerca: „Nu pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”
4727 afișări
Imaginea articolului Prima candidată transgender la alegerile locale: „Nu pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”

Antonella Lerca

Antonella Lerca este prima tânără transgender care candidează la o funcţie publică în România. Aceasta îşi doreşte să ocupe un post în Consiliul Local al Sectorului 2.

Activista pentru drepturile omului strânge semnături ca să poată candida la un loc în Consiliul Local din Sectorul 2. Totodată, ea face parte din două miniorităţi: este şi romă.

Antonella spune că vrea să ajute comunităţile vulnerabile din zona ei.

Antonella Lerca: „Nu pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2".

Principalele declaraţii ale primei candidate transgender la nivelul local, în ţară

  • „Sunt în zona activismului pentru drepturile omului de peste 10 ani, şi-n afara ţării şi în România. Locuiesc în sectorul 2, ceea ce mă recomandă cel mai mult”
 
  • „Am întrebat oamenii care le sunt necesităţile, de la gunoiul care nu este ridicat până la zonele libere care nu există, parcări ilegale pe trotuar, că nu mai avem nici măcar loc să trecem cu căruciorul cu copilul, cu bicicleta, cu orice”
 
  • Mi-am ales 3 teme care sunt foarte intersecţionale. Adică atingând o temă principală, cobori şi dezvolţi ideea.  Protecţia socială, serviciile publice, drepturile femeilor şi combaterea discriminării şi un oraş mai verde. De aici, bineînţeles, până de la fonduri şi investiţii, locuinţe sociale, plafonarea chiriilor, o stradă sigură şi combaterea hărţuirilor sexuale”

 

  • „Vreau să fiu acolo la masa legiuitorilor, la masa consilierilor, să nu mai dau frâu liber politicienilor corupţi care trec proiecte de lege şi proiecte de urbanistică în folosul personal, cumătrii, nepotisme şi aşa mai departe”
 
  •  „De la salubrizarea publică care este făcută privată, nu mai aparţine de primărie, a fost dată de către viceprimar spre nepot, cumătru, nu ştiu care este relaţia de familitate. De la oamenii fără adăpost, care dorm pe străzi şi nu avem nişte adăposturi pentru ei, până la centre pentru femei care sunt victime ale violului şi nu au nici măcar un număr în România unde să sune”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici