Prima vizită externă a ministrului afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, la Chişinău

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, efectuează o vizită oficială la Chişinău, în perioada 19-20 iunie 2023, la invitaţia omologului din Rep. Moldova, Nicu Popescu. Ea se va întâlni cu Maia Sandu şi cu premierul Dorin Recean.

391 afișări
Imaginea articolului Prima vizită externă a ministrului afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, la Chişinău

Prima vizită externă a ministrului afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, la Chişinău

„Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu efectuează o vizită oficială la Chişinău, în perioada 19-20 iunie 2023, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu. Şefa diplomaţiei române va fi primită de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi va avea întrevederi atât la Guvern, cu Prim-ministrul Dorin Recean, cât şi la Parlament, cu Preşedintele Igor Grosu. De asemenea, agenda vizitei cuprinde consultări politice bilaterale cu viceprim-ministrul Nicu Popescu”, potrivit unui comunicat de presă.

Vizita în Republica Moldova este prima deplasare externă a ministrului Luminiţa Odobescu, după preluarea mandatului.

„Aceasta are o relevanţă deosebită atât pentru abordarea subiectelor prioritare aflate pe agenda bilaterală şi de integrare europeană, cât şi pentru coordonarea demersurilor şi proiectelor pentru perioada următoare. Deplasarea are loc într-o perioadă marcată de eforturi intense ale autorităţilor Republicii Moldova pentru avansarea reformelor democratice şi pentru implementarea eficientă a recomandărilor Comisiei Europene formulate în iunie 2022, în contextul acordării statului de candidat pentru aderarea la UE. În cadrul discuţiilor cu înalţii oficiali de la Chişinău, ministrul Luminiţa Odobescu va reconfirma sprijinul ferm şi amplu al României în avansarea concretă a parcursului european, în depăşirea cu succes a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, precum şi pentru extinderea cooperării economice şi sectoriale bilaterale”, transmite MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici