Primarul din Câmpulung Muscel vrea să scape de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO

  • Primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, vrea să scape de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO.
  • Edilul anunţă că a făcut mai multe demersuri şi că firmele care depozitează deşeuri refuză să le ridice.
3740 afișări
Imaginea articolului Primarul din Câmpulung Muscel vrea să scape de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Elena Lasconi susţine că platforma pentru depozitarea deşeurilor a devenit o bombă cu ceas şi anunţă că a făcut mai multe demersuri pentru eliminarea acesteia.

„Nu mă las până când nu vom scăpa de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO. De când am preluat mandatul am făcut demersuri către instituţiile statului în legătură cu otrăvurile de la noi din oraş. De opt ani am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieţi deştepţi care au un singur scop: profitul”, a anunţat Elena Laconi pe Facebook.

Primarul mai spune că a încercat, fără mare succes, să convingă firmele care depozitează deşeuri să renunţe la această activitate.

„Am luat legătura cu toţi cei 24 de generatori de deşeuri, am trimis o grămadă de hârtii la instituţiile abilitate şi constat o nepăsare greu de descris. O singură firmă şi-a arătat disponibilitatea de a ridica deşeurile (vorbesc de o tonă din cele 1500 de tone). Ce vreau să vă spun este că nu mă las intimidată. O parte dintre generatorii de deşeuri sunt jucători importanţi din domeniul petrolului cu bani mulţi şi armată de avocaţi. Dacă până la sfârşitul lunii nu vor răspunde solicitării voi face publică întreaga listă. În plus, voi face apel la toate organizaţiile naţionale şi internaţionale de protecţie a mediului. Rog ca reprezentanţii ministerului mediului, APM şi Garda de mediu, care ştiu foarte bine situaţia, să îşi facă treaba”, a precizat Elena Lasconi.

Primarul mai anunţă că va face demersuri pentru modificarea legii deşeurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici