Primarul din Sfântu Gheorghe a cerut scuze românilor pentru o declaraţie din campania electorală

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a cerut scuze românilor, sâmbătă, pentru o declaraţie din campania electorală pentru alegerile parlamentare când susţinea că din cauza PPMT municipiul ar putea da, pentru prima dată în 23 de ani, un deputat român.

411 afișări
Imaginea articolului Primarul din Sfântu Gheorghe a cerut scuze românilor pentru o declaraţie din campania electorală

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a fost întrebat, sâmbătă, la finalul unei dezbateri pe tema autonomiei desfăşurate la Sfântu Gheorghe, despre o declaraţie a sa din luna noiembrie a anului trecut, lansată în campania electorală pentru alegerile parlamentare, când spunea că PPMT nu va intra în Parlament, iar cei care nu vor vota cu UDMR îi vor întări pe români şi, în acest fel, municipiul ar putea da, pentru prima dată în 23 de ani, un deputat român, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antal a răspuns că ştia că "va deconta" la un moment dat această declaraţie, care poate fi pusă în diferite contexte, dar că a fost "prins" în lupta politică între UDMR şi PPPMT şi nu şi-a dat seama că printr-o astfel de declaraţie victimă colaterală a fost comunitatea românească.

"Trebuie să fiu cinstit şi să recunosc că, privind în context general, am greşit prin această declaraţie deoarece nu am vrut să-i jignesc pe români, ci a fost o dispută între UDMR şi PPMT. (...). Mea culpa! E prima ocazie când am şansa să îmi cer scuze public comunităţii româneşti dacă am jignit-o, îmi pare rău şi îmi cer scuze pentru acea declaraţie", a spus primarul Antal Arpad.

Preşedintele PPMT, Toro.T. Tibor, prezent la dezbatere, a spus că Antal ar trebui să-şi ceară scuze în numele UDMR şi de la comunitatea maghiară, pentru că, după retragerea din Parlament a senatorului Olosz Gergely, zona municipiului Târgu Secuiesc a rămas fără un senator maghiar.

În luna noiembrie a anului trecut, Antal Arpad susţinea că municipiul Sfântu Gheorghe ar putea da, pentru prima dată în 23 de ani, un deputat român din cauza PPMT, care a desemnat un candidat în Colegiul 1, voturile maghiarilor împărţindu-se astfel între doi candidaţi, cel al UDMR şi cel al PPMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici