Primarul din Suceava filmat în timp ce înjura şi scuipa o localnică, exclus din PSD

Primarul PSD al comunei sucevene Cornu Luncii, Gheorghe Fron, filmat de o localnică în timp ce o înjura şi o scuipa în sediul Primăriei a fost exclus din partid.

1589 afișări
Imaginea articolului Primarul din Suceava filmat în timp ce înjura şi scuipa o localnică, exclus din PSD

Primarul din Suceava filmat în timp ce înjura şi scuipa o localnică, exclus din PSD

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Suceava, Biroul Politic Permanent al organizaţiei s-a întrunit luni seară şi a decis excluderea din partid a lui Gheorghe Fron.

“Organizaţia PSD Suceava regretă situaţia apărută în cazul primarului comunei Cornu Luncii”, se arată în comunicat.

O femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Cornu Luncii, Maria Tretiag, cu handicap cardiac şi locomotor, l-a filmat pe primarul PSD al comunei, Gheorghe Fron, în timp ce o înjură şi o scuipă când femeia cere sprijin pentru locuinţa socială repartizată de Primărie.

Femeia s-a adresat unui cotidian local şi a spus că din primăvara anului trecut ea şi soţul său, Valerian Tretiag, asistent la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, au fost evacuaţi din clădirea fostului dispensar din comună şi au primit o locuinţă socială într-un bloc din localitate, dar apartamentul era nelocuibil.

Ea a explicat că a încheiat un contract cu primăria prin care urma să li se deconteze lucrările făcute la apartament din chiria pe care urmau să o plătească, dar că nu a putut recupera banii investiţi în condiţiile în care femeia este scutită de la plata taxelor şi a chiriei aferente întrucât este încadrată cu handicap cardiac şi locomotor.

Femeia a mai spus că pentru lucrări de reparaţii în apartament a împrumutat 50.000 de lei, iar condiţiile de locuit nu sunt încă bune pentru că blocul nu este racordat la canalizare, iar acum femeia spune că riscă să rămână fără energie electrică de la 1 noiembrie din cauză că primarul nu a reînnoit contractul de închiriere pentru locuinţa socială.

Ea a mai spus că, în aceste condiţii, a încercat de mai multe ori să se adreseze primarului Gheorghe Fron, care ar fi agresat-o verbal, motiv pentru care a decis să filmeze o astfel de discuţie cu primarul pentru a prezenta modul în care se comportă primarul PSD.

Primarul Gheorghe Fron a declarat că există un conflict cu respectiva familie de mai mult timp şi că a fost provocat pentru ca incidentul să fie filmat.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia, declara că în acest caz este un conflict mai vechi, ajuns în instanţă, dar că dezavueză comportamentul primarului.

"Din câte am înţeles, în acest caz este un conflict mai vechi, iar părţile sunt în proces în instanţă. Trebuie să lăsăm instituţiile să-şi facă datoria. Indiferent de faptul că aici a fost vorba despre o provocare, noi dezavuăm astfel de comportamente", a spus Irimia.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat, luni seară, că a dispus verificări pentru identificarea problemei ce a stat la baza conflictului dintre primarul PSD al comunei Cornul Luncii, Gheorghe Fron, şi femeia care l-a filmat pe edil în timp ce o înjura şi scuipa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici