Primarul din Târgu Mureş: Udrea m-a anunţat prin SMS că ne-a suplimentat banii pentru infrastructură

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, care este şi vicepreşedinte al PDL, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a anunţat, prin SMS, că a suplimentat substanţial fondurile pentru infrastructura din judeţ.

652 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş: Udrea m-a anunţat prin SMS că ne-a suplimentat banii pentru infrastructură

Primarul din Târgu Mureş: Udrea m-a anunţat prin SMS că ne-a suplimentat banii pentru infrastructură (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a spus că fondurile din Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI) din judeţ au fost suplimentate cu 20-30 la sută, el fiind anunţat de acest lucru de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, prin intermediul unui SMS.

"Îi mulţumesc doamnei Udrea că mi-a suplimentat fondurile la PNDI, am şi păstrat SMS-ul cum am reuşit să măresc, după o discuţie prietenoasă, sumele alocate pentru judeţul Mureş", a spus Florea.

El a arătat mesajul respectiv - din 28 aprilie - jurnaliştilor, spunând că nu vrea "să se împăuneze" altcineva cu meritul său.

Primarul a afirmat că Mureşul merita fondurile respective, fiind un judeţ mare, cu peste 100 de unităţi administrative, iar în multe zone trebuiau suplimentate fondurile pentru proiecte.

El a precizat că, pe lângă "discuţia prietenoasă" purtată de el cu Elena Udrea, au fost trimise documentaţii la minister, iar o serie de primari şi prefectul judeţului au fost personal la Bucureşti pentru a convinge autorităţile să suplimenteze sumele respective.

"Suntem cam pe locul al doilea pe ţară vizavi de sumele alocate pe PNDI", a spus Florea, adăugând că astfel nu vor mai rămâne zone "neacoperite" în judeţ.

MDRT a lansat licitaţia deschisă pentru ultimele şapte proiecte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), care prevăd proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a 610,4 km de drum judeţean şi 2.733,1 km drum de interes local, în 14 judeţe, cu o valoare estimată de 3,8 miliarde lei, fără TVA.

Proiectele vizează drumuri din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Dolj, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Vaslui, Bacău, Harghita, Mureş, Hunedoara şi Timiş, pentru perioada 2011-2013. Pentru judeţul Mureş au fost alocaţi 291,5 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici